Nova školska godina – novi zadaci za pametan sigurnosni sistem

Počela je nova školska godina, ovaj put sa nešto više stresa nego inače. Sve je tokom letnjeg raspusta nekako lakše i bezbrižnije. Istina je da deca tokom ta tri meseca imaju manje briga, pa često moramo pronaći način da se izborimo sa dosadom. Ipak, ništa se ne može porediti sa činjenicom da u svakom tenutku znate gde se mališani nalaze – a svakako ste najmirniji kada znate da su u sigurnosti vašeg doma.

U septembru se i deci i roditeljima rutina menja: povratak u đačke klupe za neke je fizički, a za neke figurativan. Neka deca se početku škole raduju, neka od njega zaziru, ali je svakom roditelju uvek jedna misao na umu – sigurnost.

Zaposleni roditelji nisu uvek u prilici da isprate ili dočekaju decu iz škole. Jednostavno, poslovne obaveze ne dozvoljavaju takav luksuz. To za roditelja predstavlja dodatnu brigu – da li je dete na vreme stiglo kući, da li je bezbedno samo u kući, šta ako izgubi ključ… Čak i kada stigne kući, opasnost i dalje preti – da li je reaktivirao sigurnosni sistem kada je ušao u kuću, da li se stranac mota u blizini, da li je došlo do kvara koji može biti koban… Toliko pitanja i jedan savremeni pametni sistem koji može dati sve odgovore.

Opcije sigurnosnog sistema koje će olakšati povratak u školu

Da li znate koje su sve opcije sigurnosnog sistema?

Ključ bez ključa

Zaposleni roditelji, nažalost, neće biti uvek tu da dočekaju malog učenika. To automatski znači da će dete morati da ponese ključ od ulaznih vrata. Izgubljen ključ, bez obzira da li se nalazi u džepu, torbi ili oko vrata, za dete u pokretu ne predstavlja retkost. Zaštitili ste svoj dom odličnim sigurnosnim sistemom, ali to znači i da dete neće moći da uđe ukoliko je izgubilo ključ. Zato pametni sigurnosni sistemi nude opciju ključ bez ključa. To bi značilo da ne postoji fizički ključ, nego se vrata otključavaju unosom šifre. Čak i ako dete zaboravi šifru, dovoljno je da vas pozove i vi, zahvaljujući instaliranoj aplikaciji, možete daljinski otključati vrata i pustiti dete unutra.

Znate kada su deca stigla kući

Živimo u opasna vremena, pa naši zahtevi da nam se deca često javljaju deluju sasvim opravdano. Međutim, iz dečje perspektive, to je samo još jedna dodatna obaveza. Čak i najbolja deca, koja se zaista potrude da nam olakšaju, sigurno će nekada zaboraviti da se jave kada stignu kući iz škole. Tu u pomoć priskače pametan sigurnosni sistem. Naime, sistem vam može poslati notifikaciju svaki put kada dete koristi šifru da bi ušlo u kuću ili kada na momenat deaktivira sistem. Obaveštenje će jednostavno stići na vaš telefon, zahvaljujući instaliranoj aplikaciji. Deca i dalje mogu da vas pozovu i da vam prepričaju sve dogodovštine, ali ćete vi i bez toga poziva znati da su na bezbednom.

Kamere su vaše oči kada ste daleko od kuće

video-nadzor
Foto: Unsplash.com

Zahvaljujući pametnom sistemu video nadzora, u svakom momentu možete proveriti gde se nalazi vaše dete, šta radi i da li je u opasnosti. Bežični sistem omogućava da, pomoću mobilnog telefona, tableta ili računara, imate pristup kamerama, te dobijate uvid u trenutna dešavanja u vašem domu. Bez obzira gde se nalazite, ako imate pristup internetu, imate i pristup nadzornim kamerama. Kada god poželite da proverite stanje kod kuće, dovoljno je samo da napravite par klikova.

Dodatni alarmi

Moderni sigurnosni sistemi nude brojne opcije, a na vama je da naprednu tehnologiju što bolje iskoristite. Sigurnosni sistem vam može poslati notifikaciju kad se dete vrati kući, ali možete podesiti i dodatne alarme, koji će dodatno pojačati bezbednost najmlađih u vašem odsustvu. Možete dobiti dojavu ako je dete zaboravilo da ponovo aktivira sistem nakon što je ušlo u objekat ili ako zaboravi da zaključa bravu. Dovoljno je samo da upotrebite aplikaciju, kako biste daljinski ponovo uključili sistem.

Kako da unapredite sigurnosni sistem za novu školsku godinu

Pravo je vreme da se informišete o inovacijama iz sveta sigurnosne opreme, kako bi vaša porodica i dom ostali maksimalno zaštićeni. Bežični sigurnosni sistemi su pravi izbor, jer se lako prilagođavaju vašim potrebama i vrlo su fleksibilni, što znači da je olakšana instalacija dodatnih komponenti. Upravljanje sistemom je vrlo jednostavno, te neće predstavljati problem ni za najmlađe. Štaviše, imaće osećaj da im je dodeljen važan i odgovoran zadatak.

O novitetima iz sveta sigurnosnih sistema, najlakše se informisati kontaktiranjem profesionalaca. Kompanija VideoMont nudi širok asortiman alarmnih i sistema video nadzora, te nastoji da ponudu uvek dopuni najmodernijim komponentama. Ako niste sigurni kakav sigurnosni sistem bi odgovarao baš vašim potrebama, uz savet eksperata, sigurno ćete pronaći idealno rešenje.

Početak školske godine idealan je period za instaliranje novog ili osveženje postojećeg sigurnosnog sistema. Pred vama je nekoliko nedelja haosa i prilagođavanja, ali će sve to proći s mnogo manje stresa, ako znate da ceo jedan pametni sistem vodi računa da vi i vaša porodica uvek budete bezbedni.