Moderni enterijer za svaki dom

Razmišljate o promenama u enterijeru?

E pa, sada je pravo vreme da svoj dnevni boravak moderno opremite. Ako samo dodatne novi nameštaj, sve će biti drugačije. Mi smo vam zato preipremili nekoliko predloga kako vaš novi nameštaj može vizuelno potpuno da promeni enterijer, a pritom da ga ulepša.

Ako želite da budete u trendu ove sezone, onda obratite pažnju šta kažu dizajneri koji to nameštaj morate imati u svom domu.

Ugaone garniture – trendi i uvek u modi

Oštre linije garniture i apstraktni motivi ove sezone su u modi. Zato izaberite takav dezen vaše nove ugaone garniture. Ako je stan manji, onda izaberite dezene koji imaju veće oblike, a dezeni koji su manjih oblika odlično se uklapaju u većim prostorijama. Sigurni smo da nećete pogrešiti, jer ćete imati moderan dizajn u svom stanu koji stručnjaci preporučuju. U ponudi je veliki broj modela, dezeni su različiti, a od vašeg ukusa zavisi koju ćete boju i oblik izabrati.

Uvek možete da eksperimentišete i kombinujete različite boje, ali ako hoćete trendi ugaonu garniture u svom domu, onda birajte jarku boju nameštaja, a dezeni neka budu neutralnih boja, recimo bele boje i okruglog oblika.

Velike ugane garniture za dnevni boravak preporučuju se za velike prostorije, jer će takav prostor ovaj nameštaj savršeno popuniti. Uz to, ne morate da koristite naslon, već možete da dodate velike jastuke, a sedalni deo na treba da razdvajate. Na ovaj način će vaša dnevna soba izgledati moderno i lepo.

U manje dnevne boravke treba dodati ugane garniture koje imaju uži sedalni deo i kojima je jednodelni naslon, jer ćete tako vizuelno uvećati prostor.

Ako volite retro ili industrijski stil, znajte da je on u trendu i savršeno se uklapa u svaki enterijer i veličinu prostora.

Fotelje – ukrasni nameštaj za svaki dom

Prvi put su nastale u Francuskoj i to u 17. veku. Kasnije su fotelje napravile pravu revoluciju u ondustriji nameštaja, a najpre su bile tvrde i neudobne. Kasnije su dizajneri usavršavali izgled fotelja, pa se danas došlo do odlične udobnosti i komfora i skoro da nije moguće zamisliti eneterijer bez fotelja.

Osim što su dekorativni, fotelje sui  funkcionalni komadi nameštaja, a uklapaju se i u veće i u manje domove. Od tkanine zavisi kakvog će izgleda fotelja biti, a jarka boja ili retro dizajn uvek će se uklopiti u svaki enterijer.

Garniture za dnevnu sobu – neizostavne u svakom domu

Danas su veoma popularne garniture za dnevnu sobu, pa se na tržištu mogu naći u različitim bojama. ove sezone naglašavaju se jake boje i veći elementi nameštaja, a posebno su u trendu žuta i ljubičasta boja. Boju nameštaja možete uklopiti sa bojom zidova ili obrnuto.

Stručnjaci kažu da neobična boja daju prostoru posebnu svežinu, pri čemu predlažu da se garniture za dnevnu sobu kopuju u dve boje. U svakom slučaju, ni ova sezona ne može da prođe bez jednobojnog trendi nameštaja. Uvek je u modi neka neutralna boja, pa ako kupite crnu ili bež garniture nećete pogrešiti. Jedni što treba obratiti pažnju na veličinu stana, jer kada su stanovi manji nameštaj bi trebalo da bude svetliji i obrnuto. U većim stanovima kombinujete tamnije boje.