Neka štampa na majicama govori umesto Vas

Majice sa štampom su modni hit koji ne prolazi, popularne su na modnim pistama, ali i na ulici, štampaju se za različite prilike i povode i način su da se uputi poruka ili iskaže stav. Štampa na majicama govori mnogo o onome ko je nosi, otkrivaju nam kakva je osoba, ko je ili ko želi da bude, snove i nadanja, ali i opredeljenja.

Istorija štampe na majicama

Sam momenat početka štampe na majicama je teško odrediti, jedino postoji podatak da su davne 1948. Štampane majice za decu sa sloganom kojim je podržavan tadašnji kandidat za predsednika SAD, Tomas E. Djui. Razvoj tehnologije dovodio je do toga da štampa na majicama bude sve lakša. Dostupnija i rasprostranjenija, a majice sa sloganom su postale pravi modni hit. Šezdesetih godina prošlog veka desila se revolucija u štampi na majicama kada su se pojavila slova koja su na tekstil mogla da se zalepe peglom, to je početak današnjih aplikacija za tekstil koje imate u svakoj radnji sa detaljima za šnajderaj. Ta slova su pružila mogućnost da svaki pojedinac veoma lako iskaže svoj stav i uputi poruku okruženju i svetu, to je ujedno bio početak moderne štampe na majicama. Krajem prošlog veka majica sa natpisom postaje važno sredstvo reklame, pomaže da reklama bude vidjena, ali i da se poruka čuje. Poruke na majicama su način da ono što je marginalizovano bude primećeno, bez obzira o kojoj vrsti marketinga je reč.

Kakva je danas štampa na majicama?

Vremenski smo odmakli od kraja prošlog veka, pa su se i trendovi u štampanju majica promenili. U moru onih koje u toku dana sretnemo na ulici, posebno ako govorimo o mladima, izdvoji se tek po neko da ne nosi majicu sa nekom porukom ili likom. Reklo bi se da danas svi štampaju poruke na majicama, posebno veliki modni industrijski lanci koji štampaju svoj logo i tako brendiraju proizvod. Oni u porukama vide način da zaintrigiraju kupce, da ih „kupe“ brendovima i porukama ili aktuelnim likovima, deci posebno interesantnim i omiljenim likovima iz crtanih filmova. Sa svakog putovanja donesemo po neki suvenir- majicu kao uspomenu. A šta kad želimo da devojačko ili momačko veče, venčanje, rodjenje deteta i druge bitne datume obeležimo tako što ćemo nositi poruku na majici? U štamparijama koje se bave visokokvalitetnom štampom ispuniće svaku želju vezanu za štampu na majicama.

Zašto volimo majice sa natpisima?

Psiholozi kažu da su ljudi sve više skloni isticanju svog mišljenja, a majica je jedan od načina da se ono istakne, zbog polarizacije odnosa u svetu. Danas prosto moraš da izabereš stranu, a mnogi bi da javno i jasno iskažu na čijoj su strani, bez obzira da li je reč o političkim, modnim, kulturnim ili nekulturnim, sociološkim, psihološkim, sportskim i mnogim drugim opcijama. Poruka na majici jeste odlična kao opcija kada želite da razbijete sve predrasude, da preskočite zablude koji drugi mogu da imaju o Vama, tako što ćete jasno odštampati šta mislite, reći suštinu, a da ne morate da govorite, zato će majice sa porukom još dugo biti sa nama.