Koje stanove u Novom Sadu iznajmljuju porodice sa decom

Novi Sad je oduvek predstavljao jedan od omiljenih gradova za porodični život. 

Mirniji ritam života i manje gužve i jurnjave nego što je to slučaj u prestonici, savršen spoj urbane sredine i vojvođanske mirnoće i opuštenosti stvaraju pozitivno okruženje za odgajanje dece. 

Život u Novom Sadu

Život u gradu u kom se skoro do svake tačke može stići peške, šetajući jednim od 16 širokih bulevara ili biciklom, vozeći se od pregrađa do centra uređenim biciklističim stazama koje su zajedno dugačke više od 60 kilometara ili uživati na keju u pogledu na Dunav i Petrovaradin i  u nekom od mnogih parkova privlači mnoge porodice da se u njega presele i tu započnu novu etapu udobnog i mirnog života. Pored toga što je univerzitetski centar, Novi Sad je bogat različitim kulturnim sadržajima, spomenicima kulture, muzejima i galerijama, dok se u njemu nalazi i najstarije srpsko pozorište. 

 

Privlačne lokacije za porodični život u Novom Sadu

Za sve one koji razmišljaju o selidbi u ovaj grad postoji široka ponuda za izdavanje stanova  Novi Sad se ubrzano širi i u njemu je tako poslednjih 5 godina izgrađeno preko 650 hiljada novih stambenih kvdrata, čime je stambeni fond postao bogatiji za nešto manje od 15 hiljada novih stanova. Porodice koje još uvek ne planiraju da kupe sopstvenu nekretninu ali žele da postanu novosađani mogu da biraju između više atraktivnih lokacija za zasnivanje svog  novog, za početak privremenog, doma.

Prvi izbor za većinu zakupaca će svakako predstavljati Limani, naselja koja spadaju u širi centar grada i iz kojih se do samog centra, posebno iz Limana 1 i 2, može stići za manje od 10 minuta laganog hoda, mada ni Liman 3 i Liman 4 nisu preterano daleko. U okviru ovih naselja nalaze se tržni centri Merkator i Promenada, kao i veliki broj prodavnica, restorana i ukusno sređenih kafića. Prednost iz ugla onih sa malom decom svakako predstavlja i to što Limani imaju i škole i vrtiće, dom zdravlja i veliki broj uređenih zelenih površina, među kojima se posebno ističe veliki limanski park, bogat različitim sadržajima namenjenim najmlađim članovima populacije, sa skejt parkom i parkom za pse.

Pored Limana se nalazi i naselje Grbavica, takođe popularan izbor za višečlane porodice. Osim blizine svih sadržaja koje nude Limani, Grbavica ima i veliku zelenu pijacu a stanovi u višespratnicama ovog naselja uglavnom su na glasu zbog dobre strukture. Prednost Grbavici se daje i zbog blizine Dunava i Spensa, pomenutih sadržaja susednih Limana, kao i lokalnih, kojih u njoj svakako nemanjka, bilo da se radi o prodavinicama i kafićima ili apotekama, kozmetičkim salonima i rekreativnim centrima. 

Naselje Detelinara sastoji se od Stare i Nove Detelinare i u njemo prema nekim procenama živi blizu 40 hiljada ljudi, mada se taj broj postepeno povećava, posebno jer se u njega doseljava veliki broj porodica. Naselje ima jednu osnovnu i dve srednje škole, nekoliko ne preterano velikih ali lepo uređenih parkova i pijacu. Ovde se nalazi i stadion ’’Novi Sad’’, kao i rukometni i kuglaški klub.

Pored pomenutih delova grada, porodice sa malom decom privlači i Novo naselje, posebno zbog novih zgrada, uređenih šetališta i parkova, dve osnovne škole i sportskog centra.