Priprema za polazak u školu

 

Polazak u školu je vrlo stresan period kako za decu tako i za roditelje. Da li će se sve kupiti, da li će se sve stići i najvažnije da li leto mora da se razvrši? Evo kako da se pripremite za polazak u školu.

Napravite spisak

Prvo što je potrebno da uradite kada vaše dete kreće u školu jeste da napravite spisak svega onoga što je vašem detetu potrebno. Proverite koje sve predmete vaše dete ima u školi i po tome napišite koliko vam treba svesaka na kocke, linije ili tvrde korice. Nakon toga, biće vam potrebna možda nova pernica ili ranac, ako se prethodni pocepao. Možda će biti i potrebna neka nova odevna kombinacija za prvi dan škole. 

Školski pribor

Kao što smo već napisali u spisku treba da se nađu sveske, pernica i ranac, ali da li je to sve? Biće vam potrebne i bojice i flomasteri, a možda čak i vodene boje i tempere. Blok broj 5 će verovatno ulaziti u taj spisak, ali i poneka nalepnica za pisanje imena na prvoj strani sveske ili knjige. Verovatno će dete želeti da ima i neke lepe olovke, jedinstvene gumice i zanimljive rezače. Pored školskog pribora dobra je ideja da detetu za prvi dan škole kupite i posebnu odevnu kombinaciju. Tako će dete biti uzbuđeno za prvi dan škole i biće srećno što kreću u školu da svima pokažu svoje nove pantalone, majicu ili patike. 

Knjige

Pored svog školskog pribora koje ste kupili morate kupiti i knjige za vaše dete. Neko bira da naruči knjige preko škole i da da novac za njih. Jeftinija opcija jeste da odete u knjižaru koja prodaje polovne knjige. Tu možete da zamenite stare knjige za knjige za ovu školsku godinu i tako prođete mnogo jeftinije, možda čak i da ne date ništa. Treća opcija jeste da odete na dan kada stariji đaci prodaju svoje knjige na štandovima i tako opet ne date punu cenu nove knjige. 

Internacionalne škole

Ako vaše dete kreće u internacionalnu školu, onda vam nije potreban ni spisak, ni sveske, a pogotovo ne knjige. Kada dete ide u internacionalnu školu oni na početku školske godine dobiju potrebne sveske i knjige tako da roditelji ne moraju da se sekiraju kada će i da li će stići sve da kupe. Internacionalne škole ne samo da vaše dete uči drugačijim kulturama, jezicima i omogućava dalje školovanje u inostranstvu već i svima olakšava vrlo stresan polazak u školu. Ako planirate da vaše dete upišete u internacionalnu školu ne samo da izbegavate ogromne troškove polaska u školu već omogućavate vašem detetu nesvakidašnje obrazovanje i pripremanje za dalji život. Internacionalne škole uče vaše dete da ube samostalno, da bude otvoreno za sve kulture i da poštuje sve ljude na planeti.  

Ako vam priprema za školu mnogo teško pada i ne možete nikada sve da pripremite kako treba onda je dobra ideja da razmislite o upisivanju vašeg deteta u internacionalnu školu. Bez sekiracije pustite dete da ide u školu i da se obrazuje tako da sutra može da se bavi čime god želi i gde god želi.