Nekoliko saveta za najbolji provod sa prijateljima

Nepisano pravilo je da se najbolje provedemo baš onda kad se najmanje nadamo i da se najlepše stvari dešavaju potpuno neplanirano.

Međutim, zašto čekati kada možete i sami da isplanirate savršen provod?

Uz malo truda i mašte možete organizovati druženje sa najboljim prijateljima koje ćete dugo pamtiti. Ukoliko želite da saznate kako sve možete da provedete vreme sa bliskim ljudima, nastavite sa čitanjem ovog teksta jer smo pripremili nekoliko saveta za vas.

#1 Nezaboravan noćni izlazak sa prijateljima

Verovatno ste pretpostavili da će se noćni izlazak naći na prvom mestu ove liste, a još kada tome dodamo noćni izlazak u Beogradu – provod je zagarantovan!

U Beogradu stvarno postoje mnoga mesta za izlazak i većinu ste verovatno već i obišli. Ali kako se ovaj put provesti bolje nego inače? Jednostavno je – odabirom pravog mesta.

U zavisnosti koju vrstu muzike vi i vaši prijatelji slušate, drugačiji je izbor pred vama. Da li volite provod i muziku do zore? Onda vam preporučujemo neki od beogradskih splavova i klubova koji prave najbolje žurke u gradu tokom cele nedelje. Ukoliko ste ljubitelj elektronske muzike splav Pristan je nepogrešiv izbor.

Za ljubitelje starogradske muzike tu je naravno poznata Skadarlija gde možete uživati sa prijateljima uz vino, hranu i živu muziku.

Ono što ne smete da zaboravite je da kada se dogovorite oko mesta izlaska, rezervišete vaš sto na vreme, pogotovo ako u izlazak idete sa većim brojem ljudi. U suprotnom rizikujete da u odabranom klubu ili kafani ne bude dovoljno mesta za sve. Ovo je pogotovo važno ako vaš izlazak planirate vikendom kada je najveći broj lokala u gradu pun ljudi.

#2 Druženje kod kuće – kvalitetno provedeno vreme

Koliko dugo se niste okupili sa društvom u kući ili stanu nekog kod vas?

Ovaj put, budite vi organizator i ugostite vaše prijatelje u svom domu. Mnogi ljudi potcenjuju kućna druženja, ali istina je da su nekada ona mnogo zabavnija od izlaska. Opuštena atmosfera, razgovor o najrazličitijim temama i igra nekada su sasvim dovoljni da se dobro provedete.

Bilo da organizujete sedeljku, filmsko veče, veče društvenih igara ili kućnu žurku, uz dobro osmišljen plan, ovaj provod može ostati dugo zapamćen.

Filmsko veče sa prijateljima

Kako je poznato da je u većem društvu teško dogovoriti se oko žanra, a potom i samog filma koji će se gledati, predlažemo da u potpunosti izbegnete ovu raspravu i izbor filma predložite sudbini.

Kada kažemo sudbina, ustvari mislimo na to da svako od gostiju na papiriće napiše nekoliko svojih predloga, a potom da ubacite papiriće u činiju, promešate ih i nasumično izvučete jedan. Ovo je fer plej, zar ne?

Nakon što ste odgledali film, možete napraviti i filmski maraton i preći na sledeći i tako povećati šanse da se izvuče baš onaj koji ste vi predložili.

Naravno, pri organizovanju filmske večeri morate razmišljati o potpunom užitku, a to podrazumeva i hranu. Nabavite dovoljno kokica, grickalica i slatkiša za sve i vaše bioskopsko veče može da počne! 

Veče društvenih igara

Sećate li se kad ste kao mali stalno igrali sa prijateljima društvene igre i kako vam je to bilo zabavno?

Rekreirajte druženja iz detinjstva i organizujte veče društvenih igara. Odaberite igru po želji, a pravila igre možete i izmeniti kako bi ona bila što zabavnija. Iznenadićete se kako nekad ovako jednostavno provedeno vreme sa dragim ljudima kasnije može da bude jedna od najlepših uspomena.

Ako vaše druženje prođe uspešno, dogovorite se sa prijateljima da to postane vaša tradicija, odredite dan i svake nedelje ili meseca organizujte veče društvenih igara kod drugog prijatelja. 

#3 Putovanje  – organizujte dugo očekivani put sa prijateljima 

Nekada su nam ekskurzije sa prijateljima bile događaj koji smo jedva čekali iz godine u godinu, a danas zbog brojnih obaveza i svakodnevnog života nemamo dovoljno vremena da okupimo društvo i organizujemo putovanje u sopstvenoj režiji.

Ukoliko se i vi prepoznajete u ovome, onda je ovo znak da treba nešto da uradite po tom pitanju. Potrebno je da okupite bliske ljude i sa njima se dogovorite o tačnom datumu i lokaciji na koju biste išli. 

To može biti samo vikend putovanje u našoj zemlji na planini ili u gradu ili malo duže putovanje u inostranstvo. Ovo zavisi od budžeta i vremena sa kojim svi raspolažu. Ali ovo su slatke muke, jer kao što znate nije važno gde idete, već sa kim idete na putovanje.

Kada su se svi složili i kada ste ugovorili putovanje sa prijateljima, možete krenuti sa pripremama. Istražite mesto u koje idete i pronađite zabavne aktivnosti koje ono nudi. Napravite spisak svih aktivnosti koje možete raditi i mesta koje možete obići, ali jedno je sigurno – provešćete se nezaboravno!

Nadamo se da smo vas ovim tekstom motivisali da organizujete druženje sa vašim prijateljima i pomogli sa idejama kako bi to vreme mogli kvalitetno da provedete.