Gde jesti u Beogradu? – Probajte hranu u Crnom petlu

Ovo nije još jedan blog o hrani, ovo je trenutak kada mirisi i ukusi „vuku“ prestonicom do najukusnijih zalogaja koji navode da se vratite prestonici, određenim mestima, a onda i sećanjima. Ako vas zanima gde jesti u Beogradu odgovor je jednostavan, bilo gde da vas put nanese pronaći ćete mesto gde se služi jelo koje volite ili tražite, ali je put nešto komplikovaniji kada ne tražite hranu, već mesta koja pružaju uživanja za sva čula.

A to hrana valjda i jeste, način da udovoljite sebi, da sebi date oduška i malo mira, beg iz sopstvene kuhinje, ili da ako se već nađete u Beogradu probate ukuse i osetite mesta na kojima nastaju neke dobre uspomene zbog kojih se vredi vratiti. Zato budite oni koji mesta pamte po ljudima, doživljajima raznih vrsta, ali i po hrani koja sve to prate, a nije tu samo da bi utolila glad. Sa takvim već zahtevima odgovor na pitanje gde je najbolja klopa u Beogradu postaje teži za pronalaženje, ali ne i nemoguć, jer vodimo vas upravo tamo.

Putem hmelja i dobrog stejka do dobrog provoda

Beograd je grad sa milion mogućnosti. One se prostiru na svim poljima, jer se radi o gradu koji svakome, odakle god da dolazi i kakve god ciljeve da ima, pruža rešenja. Tokom poslovnih sastanaka, radnog vremena, nakon napornih šenji i obilaženja znamnitosti, potrebno je doći do mesta koje odmara svojim ambijentom, osvežava pićem, hrani dušu i telo ukusno pripremljenom hranom. Zato i kažemo da je kompleksno pitanje gde jesti u Beogradu, ono nije svedeno na glad i sitost, već na odmor, relaksaciju, prepuštanje ukusima i okolini. I ono postoji, pružajući restoran i pivnicu u jednom, najrazličitija piva iz različitih krajeva sveta, uz kuhinju koja sve to mora ispratitii kuvare koji svojim umećem opčinjavaju.

Ambijent uklopljen u stil i zahteve savremenog čoveka

Neizvesnost traje. Ali tako mora, sve dok se ne objedini sve ono na šta se misli kada vam neko kaže: ,,Gladan sam čoveče, gde jesti u Beogradu“. Možete doručkovati ili ručati brzu hranu na kiosku ili u pekari, ali to i dalje nije pravi prestonički duh koji treba osetiti, niti je to odmor kojem se teži, prepuštanje hedonizmu u svom pravom smislu.

Da biste u svemu uživali potrebno je da i sam ambijent, te usluga, budu na zavidnom nivou, budući da su to dva glavna faktora pored ukusno i kvalitetno odabranih sastojaka za pripremu hrane kako bi se u pamćenju urezalo sećanje o savršenom mestu. I ono dakako postoji. Nalazeći se nedaleko od centra grada, a na raskrsnici brojnih puteva, pivnica restoran Crni petao pruža sve ono o čemu je već bilo reči i još mnogo toga, od najukusnijeg doručka za dobar početak novog dana, pa sve do večernjih zabava uz zvuke uživo svirki, pesme, te dobrog pića i klope koji su između ostalog večni simboli srpske prestonice.