Trendovi u uređenju kupatila koje ćete želeti da primenite u 2022.

Kupatila su u centru pažnje i to nam se jako sviđa! Prošli su dani strogog utilitarizma, budući da ove prostorije nude mnogo više od zadovoljavanja osnovnih potrepština, brzo postajući odmarališta kod kuće koja liče na lične banje. Pogledajte vrhunske trendove u uređenju kupatila u 2022. godini koje ćete želeti da primenite!

Sve-u-jednom: tuš kabina i kada

Koncept tuš kabine i kade, dva u jednom, ponovo je osmišljen. Sada, umesto skučene kade sa tušem i zavesama za tuš, staklena pregrada objedinjuje zajedno tuš kabinu i kadu. To je divno rešenje za one koji vole maksimalnu praktičnost i udobnost.

Spajanje zatvorenog i otvorenog prostora

Zamagljivanje linija između zatvorenog i otvorenog prostora nije nov koncept. Međutim, trendovi za uređenje kupatila 2022. godine odlaze korak dalje. Kombinovanjem položaja, materijala i arhitekture, kupatila se kreiraju u skladu sa svojim okruženjem. Očekujte da vidite više drveta u zatvorenom prostoru i veće staklene zidove sa pogledom na spolja.

Dve tuš kabine u jednoj

Čekanje da vaš partner završi tuširanje je prošlost. Sa većim tuševima i duplim tuševima, dve osobe mogu da se osveže istovremeno. Ovo je praktično i lepo simetrično. Štaviše, ova karakteristika uokviruje detalje kao što su moderne pločice za kupatilo i elementi dizajna.

Izaberite elemente koji su u suprotnosti sa šemom boja u prostoriji kako biste ih još više istakli. Da demonstriramo, crna završna obrada će se suprotstaviti svetlim paletama, a bela će se isticati u tamnijoj prostoriji.

Plave nijanse

Hladne nijanse i dalje su u centru pažnje. U zavisnosti od nijanse plave, vaše kupatilo može biti uglađeno ili ležerno. Na primer, indigo ili mornarsko plava daju formalni izgled i unose intenzitet u unutrašnjost. S druge strane, puderasto plava ili tirkizna mogu stvoriti atmosferu plaže. Hladne boje se izuzetno dobro slažu sa toplim materijalima, poput drveta ili bambusa – bez obzira na vašu omiljenu nijansu.

Klasična bela

Bela je jednostavno jedna od nijansi koja će uvek biti u modi. Ipak, boje kupatila 2022. postaju nešto kreativnije, čak i kada govorimo o belim nijansama. Recimo, mermerna kada ili tuš kabina i podovi dodaju dubinu i strukturu potpuno beloj prostoriji.

“Drvene” tuš kabine

Kao što ste verovatno primetili, trendovi se kreću ka više organskom stilu nego prethodnih godina, što znači više prirodnih, taktilnih materijala na zidovima i podovima. Pošto drvo može nabubriti i skupiti se u nekontrolisanom okruženju, pločice sa izgledom drveta su odlična alternativa. Kao jedan od naših omiljenih trendova u kupatilu u 2022, vertikalne pločice takođe mogu učiniti da prostorija izgleda veća. Ovo se odnosi kako na tuš kabine, tako i na kupatilo u celosti. 

Šestougaoni oblici

Kao jedan od najboljih i najpopularnijih oblika pločica naredne godine, heksagon dobija razigrani apdejt. Očekujte da ćete u 2022. videti najmanje i najslađe podne pločice, kao i grandiozne komade u kupatilima. Štaviše, trendseterke se neće držati jednog oblika pločica. Što više različitih veličina i dezena, to će vaše kupatilo izgledati bolje!

Tuš kabine u fokusu

Samostojeće kade su u centru pažnje otkako je luksuzno kupanje i uživanje u kupkama postalo trend. Ali ideje za preuređenje kupatila u 2022. otkrivaju da tuš kabine ipak zauzimaju centralno mesto. Kreativne i nesvakidašnje tuš kabine ili takozvane mokre sobe bez granica gde se šta nalazi, učiniće kupatilo vrhunskim i modernim. Ako imate tu opciju, razmislite o ugradnji krovnog prozora iznad tuš kabine. Na ovaj način ćete uneti prirodno svetlo, učiniti vaše kupatilo posebnim i luksuznim, a iskustvo tuširanja neponovljivim.