Šta obavezno morate videti ako putujete u Englesku

Ovaj tekst posvetićemo svim ljubiteljima Engleske, kao i Ujedinjenog Kraljevstva u globalu!

Svi Vi koji ste već putovali ovde, pa ste možda preskočili neku od destinacija, svi vi koji planirate da otputujete i Vi koji možda niste imali u planu a ipak se odlučite, pročitajte ovaj tekst do kraja!

Kada čujete Big Ben, svi odmah pomislite na London, zar ne!? Big Ben je godinama asocijacija za London, ali pored njega izdvojio se i čuveni londonski točak, odnosno „London Eye“!

London Eye

Ukoliko odlazite u London, obavezno se provozajte ovim džinovskim točkom! Izgrađen je 2000. godine, isključivo kao privremena atrakcija, ali zbog popularnosti koju je zadobio, sada je još jedan od glavnih simbola ovog grada, pored Big Ben-a! Ukoliko volite visok adrenalin, isprobajte vožnju, koja će Vas ostaviti bez daha!

Divite se lepoti reke Temze

Pored Big Ben-a i London Eye-a, još jedan sinonim za London je reka Temza. Na ovoj reci možete veslati, uživati u ribolovu ili jednostavno šetati i diviti se njenoj lepoti!

Vestminsterska palata

Zapanjujuća kraljevska palata od Vestminstera je prebivalište domova britanskog parlamenta i Doma lordova. Istorija kraljevske palate dostiže čak skoro hiljadu godina. U palati se nalazi i veličanstveni, već pomenuti,  Big Ben. Kula Elizabeta koja se nalazi neposredno na ulazu u palatu jedna je od najposećenijih turističkih atrakcija u Engleskoj. Vestminster palatu jednostavno morate videti ukoliko posetite Veliku Britaniju!

Pešačenje nacionalnim parkom Lake District

Nacionalni park Lake District popularna je turistička atrakcija smeštena u severozapadnoj Engleskoj. Nacionalni park se nalazi na  najvišoj  planini u Engleskoj – Scafell Pike, kao i najdubljoj i najdužoj vodnoj površini , odnosno na jezerima West Water i Windermere. Glavna jezera u parku su Crummock Water, Devoke Water, Elter Water i Wast Water. Nacionalni park Lake District takođe okuplja impozantan broj divljih životinja!

Vožnja brodom preko jezera Windermere

Najveće prirodno jezero u Engleskoj, Windermere je jedno od najpopularnijih mesta za odmor i letnje odmore. Ovde ćete najviše uživati  u plivanju i veslanju. Ukoliko ste sportista, ovo će biti pravo mesto za Vašu rekreaciju i odmor! Jezero je okruženo sa 5 brodskih klubova. Takođe, ovde možete obići i čuveni Muzej parobroda Windermere. Jezero je pominjano u mnogim engleskim pesmama i literaturi. To je još jedna od najuzbudljivijih stvari koje morate videti u Velikoj Britaniji!

Kako do engleske vize

Ukoliko se odlučite za putovanje u Ujedinjeno Kraljevstvo, moraćete unapred da se pripremite i isplanirate jer će vam, između ostalog, biti potrebno odeđeno vreme da vam bude odobrena viza za Englesku

Ono što možete učiniti da olakšate sebi jeste da odete do agencije, u kojoj ćete zakazati pre svega termin, i popunite formulare koje Vam budu dali. Potom će agencija popuniti zvaničan zahtev za englesku vizu. Na konsultacijama, reći će Vam šta je sve neophodno od propratne dokumentacije. Potom ćete otići u aplikacioni centar, gde ćete dati i biometrijske podatke. Kada dobijete vizu, onda sledi podizanje viziranog pasoša i vaše putovanje može da počne!

Spakujte svoje kofere i uputite se ka Ujedinjenom  Kraljevstvu na jedno od najupečatljivijih putovanja u Vašem životu!