Letovanje na drugačiji način – Putovanje u Moskvu za novo iskustvo

Moskva je idealna destinacija za putovanje i upoznavanje velike Rusije. Bez obzira u kom godišnjem dobu ste slobodni da organizujete svoju pustolovinu, ova prestonica daje mogućnosti za sticanje odličnih i nezaboravnih iskustava. Bezvremenski grad, pun je kvalitetnih sadržaja za sve generacije. Bilo da volite obilaske crkvi i manastira, muzeja i galerija, ili noćne izlaske, ili čak i jedno i drugo – Moskva će vam pružiti maksimum užitka i učiniti da poželite da se vratite u ovaj grad bar još jednom.

Najjednostavnije je posetiti ovaj grad uz avio karte Beograd Moskva. Avionski prevoz pruža niz prednosti putnicima, olakšava i ubrzava samu proceduru putovanja, a uz srednje finansijske izdatke. Ujedno, čini da doživite sjajan osećaj letenja, i za kratko vreme budete u prestonici Rusije. Mnogo je razloga zašto je avio sabraćaj broj jedan kada se radi o odlasku u glavni grad daleke Rusije. U ovom tekstu dajemo ideje kako samostalno da organizujete putovanje u Moskvu, u pogledu prevoza i obilazaka, a da budete potpuno zadovoljni.

moscow-skyscrapers-night_89378-440

Putovanje u Moskvu avionom – najbolje rešenje

Beograd Moskva let omogućava da brzo, jednostavno i pouzdano otputujete u prestonicu Rusije. Avio karte do Moskve možete kupiti samostalno, bez skupih turističkih aranžmana, na neki od dostupnih načina. Pre svega, možete kupiti direktno na aerodromu, najpre nekoliko dana pre putovanja. Još jednostavnije je da vaša avionska karta Beograd Moskva bude rezervisana „od kuće“, odnosno putem interneta. Tada je potrebno izvršiti samo čekiranja na aerodromu. Bitno je da znate da gde god da putujete, aerodromska procedura će zahtevati da dođete nekih sat do dva pre poletanja aviona. Tu su brojne kontrole: carinska, pasoška, kontrola prtljaga i slično. Upoznajte se sa postupkom pakovanja prtljaga, odlaganja tečnosti i slično. To će vam učiniti put jednostavnim i bez stresnih aerodromskih nelagodnih situacija. Ukoliko putujete u Moskvu, očekujte sletanje na aerodrom Šeremetjevo. Odatle vas čekaju brojni taksisti, organizovani i drugi željeni načini prevoza. Poželjno je da unapred istražite udaljenost vašeg smeštaja – hotela, apartmana ili hostela, kako biste znali koliki novčani izdatak da očekujete.

Prednosti avio prevoza za putnike su brojne, a najuticajnije su brzina, udobnost i bezbednost transporta sa jednog mesta na drugo. Let Beograd Moskva, kao i svaki drugi, daje maksimalnu udobnost, bezbednost i ljubaznost stjuardesa i drugog osoblja. Postojanje direktnih i čarter letova, omogućeno je još veća brzina odlaska na željene destinacije širom sveta. Beograd Moskva avion pruža mogućnost da prevezete željeni prtljag, što uz vas, to i uz kofere u bunkeru. Tarife aerodromskih usluga su standardne, kao i za sve druge pravce. Kod određenih agencija i prevoznika, avio karte Beograd Moskva možete kupiti i na rate, odnosno odloženo čekovima građana. Niža cena pruža se za povratne ture putovanja, prevoz kod „low cost“ kompanija, rezervaciju karte u određenim terminima polaska i slično. Internet je omogućio da sve avio prevoznike proverite i ustanovite razlike između cena karata, usluga i odaberete željenu kompaniju uz čije avio karte Beograd Moskva ćete putovati.

Okvirno, cena avio karte Beograd Moskva iznosi između 200 i 300 evra u jednom pravcu za ekonomsku klasu putovanja, u zavisnosti od prevoznika i termina prevoza. Noćni polasci su nešto skuplji. Ova cena se udvostručava ukoliko se odlučite na biznis klasu i njen poseban spektar usluga. Saznajte više informacija o ceni avionske karte i redu letenja na https://www.airserbia.com/sr/avio-karte-do-moskve.

Let do moskve

Ekonomska klasa pruža standardni paket usluga – udobnost, časopis i brzi obrok i napitak tokom putovanja. U okviru biznis klase, pruža se mogućnost za odvojeno sedenje na znatno luskuznijim sedištima, izvrsna usluga obroka i pića. Mnogo dodatnih usluga prati putovanje u biznis klasi, što nameće i veću cenu putovanja. Trajanje samog putovanja od Beograda do Moskve je oko 2 sata i 40 minuta, ili oko 3 sata, u zavisnosti od avio kompanije i organizacije putovanja. Direktni letovi, ili čarter, daju najbrže putovanje, s obzirom da ove linije ne zahtevaju presedanje na drugi vid prevoza ili druge avione.

Razmišljajte unapred – upoznajte Moskvu

Ukoliko ste rezervisali vaše avio karte Beograd Moskva, imate dovoljno finansijskih sredstava i veliku želju da upoznate ovaj grad, važno je da razmišljate unapred. Tu se pre svega misli na razmatranje znamenitosti Moskve koje ćete posetiti u vašoj višednevnoj pustolovini. A verujte nam na reč, mnogo toga je što ćete poželeti da vidite, tako da je poželjno da unapred isplanirate svoje vreme, za sve dane trajanja putovanja. Moskva je oličenje prirodnih lepota, neverovatnih građevina, dnevnog i noćnog provoda, ali i tradicionalnih događaja i ogromne ljubaznosti. Broji više od 13 miliona stanovnika, tako da budite spremni na veliku gužvu.

U Moskvi se nalaze brojni svetski centri kulture, tradicije, istorije, umetnosti i drugih sfera. Mnoštvo galerija, univerziteta, centara kulture možete posetiti na vašem putovanju. Najpoznatiji je svakako Crveni trg – centralni deo grada, sa prelepim građevinama, direktno povezuje sve glavne ulice u Moskvi. Poseta parka Pobede, Kremlja, Baljšog teatra, Tverske ulice i mnogo toga drugog moguće je realizovati čak i u jednom ili dva dana, ukoliko unapred isplanirate vaše ture i obezbedite prevoz, putokaze i sve što vam je potrebno za uspešno ostvarenje vašeg putovanja. Dobro su poznati i moskovski metroi i stanice, koje se obično razgledaju u večernjim časovima. 

Obogaćeni su skulpturama, arhitektonskim stubovima, mozaicima i drugim ukrasima, koji ih čine nalik kulturnim građevinama. Navedeni Kremlj je dobro poznato utvrđenje u Moskvi, koje je preživelo brojna gađanja i rušenja, ali i danas dominira lepota ove istorijski značajne tvrđave. Zatim Uspenska i Arhangelska crkva i Oružana palata su građevine koje imaju veliki istorijski, religijski i kulturni značaj za celu Rusiju. Obavezno razmišljajte o poseti Hrama Hrista Spasitelja, crkve Vasilija Blaženog, Univerziteta Lomonosov i vidikovca Vrapčeva brda. Mnogo znamenitosti Moskve je po zaštitom UNESCO-a, zbog  velikog značaja, kvalitetnog sadržaja i estetskog izgleda.

Moskva je jedna od svetksih prestonica, koja kombinuje sjajne mogućnosti za obilaske, upoznavanje središta kulture, istorije, različitih vrsta umetnosti i drugih interesantnih sfera, od značaja kako za stanovnike, tako i za zaintrigirane turiste. Najjednostavnija organizacija odlaska u prestonicu Rusije jeste uz avio karte Beograd Moskva, i u povratnom pravcu. Brzo, lako, bezbedno i sigurno ćete otputovati, uz ne tako velike novčane izdatke. Koristi koje daje avio prevoz mnogostruko nadmašuje troškove koje ćete imati. O tome svedoči i izrazito velika popularnost ove avio linije, u svim periodima tokom godine.