Nekoliko predloga za poklon voljenoj dami

Rođendani, godišnjice, Nova Godina, 8.mart, Dan zaljubljenih… možda vam se čini da vam ponestaju ideje, ne znate šta biste ovog puta izabrali kao iznenađenje i oduševili nekog, zato smo mi odlučili da istražimo šta bi to još mogli da poklonite i šta kojim poklonom zapravo poručujete. Svaki predmet koji ste poklonili nekome ima određeno značenje.

Prema nekim istraživanjima muškarci kupuju poklone u stanju panike, zato što to čine u poslednjem trenutku, pokušavajući da se sete šta ta osoba voli ili želi i više posmatraju kupovinu poklona kao obavezu, dok žene češće uživaju kupujući drugima, uvek imajući na umu koliko će se neko obradovati tom poklonu.

Zato muškarci često greše prilikom izbora poklona, što nekada može dovesti do neprijatnih situacija u kojima njihove izabranice mogu pomisliti da ih oni ne poznaju i/ili ne slušaju dovoljno… Ali da ne dužimo ovako pesimistički, momci bacite pogled, pišemo o interesantnim poklonima za vaše lepše polovine i njihova značenja, pa možda dobijete ideju za sledeći poklon za 8. mart ili Dan zaljubljenih.

Interesantni pokloni i njihova značenja

Ukoliko želite da poklonite svojoj lepšoj polovini nešto sa jakom ličnom porukom birajte ogrlicu ili lančić sa njenim imenom. Ovakav tip ogrlica je prisutan već decenijama unazad, ali postaju naročito popularne osamdesetih godina kada počinju da ih nose bitna svetska imena kao na primer Madona ili MC Hamer. Među Afroamerikancima ogrlice sa imenima su neka vrsta ličnog obeležja, često smo ih viđali oko vrata mnogih repera. Zatim je došla i Keri Bredšo iz serije Seks i grad, kada ogrlica sa imenom možemo reći doživljava ekspanziju. Danas je maltene must- have i prelep poklon, mnogo je lepše da ovakav tip ogrlice poklonite nekome umesto da ta osoba kupi sebi ogrlicu sa svojim imenom.

Danas ne možete u tome omašiti, postoje i u zlatnoj i u srebrnoj varijanti, sa cirkonima ili bez u zavisnosti od toga ko kako voli. Postoji mogućnost naručivanja u zlatari kada sami birate oblik slova i neke ukrase, koliko će slova biti velika, koliko će ogrlica biti dugačka i sl. Biranjem ogrlice sa imenom poručujete koliko cenite vreme koje provodite sa njom, koliko vam je ona važna u životu. Ovo nije skup poklon, ali je predivan i jedinstven, znači mnogo onome ko ga nosi oko vrata. Takođe je lep poklon i kad su u pitanju momci, pa makar ga nosili „radi fore“. Ukoliko se odlučite za drugi komad nakita, graviranje ulazi u obzir svakako, to mogu biti narukvice, prstenje, satovi…

Još jedna ideja je da baš za sledeću priliku, praznik ili važan datum (godišnjicu, rođenadan) priredite nešto specijalno i značajno. Naime, sve više parova se odlučuje da baš o takvim prilikama priredi veridbu ili venčanje, pa bi u tom slučaju poklon u stvari bio verenički prsten ili burma.

U grupu ličnih poklona spadaju one stvari koje je vaša dama volela da radi u detinjstvu, na primer možete joj prirediti iznenađenje u vidu piknika u parku gde je dolazila kao mala i igrala se. Zatim možete joj kupiti prvo izdanje omiljene knjige ili napraviti kompilaciju pesama koje vas podsećaju na nju, odnosno uz koje pesme vi mislite na nju. Na taj način pokazujete da ste svesni njenih želja, da slušate ono što ona govori i da vas to zanima, srećni ste u vezi i želite da pazite jedno na drugo.

Zato uvek krenite tim sitnicama, jer su one uvek bitnije, skupocen poklon ne znači ništa sam po sebi ako je skup, neko se neće osećati dobro kada zna da ste potrošili zadnji dinar na neku skupu stvar. U svemu je potrebno naći pravu meru, uvek je bitnija ljubav, poštovanje i komunikacija sa voljenima no stvari koje se poklanjaju.