Pripremanje mlade za venčanje

 

Već ste puni stresa oko toga gde da slavite, koga da pozove i koliko će vas sve to koštati, a sada treba da sredite i sebe za ovaj veliki dan.

Bez brige, potrebno je da sa zadovoljstvom birate male i velike detalje koji će vas učiniti najlepšom mladom. Evo liste samo nekih od stvari koje treba da uradite pre nego što dođe taj dan. 

Obilazak zlatara

Kada se udajete ono što će od tog dana ostati trajno na vama jeste burma.  Pored vereničkog prstena burma je jedan od najvažnijeg komada nakita koji možete imati. S obzirom da ćete je nositi do kraja života ona treba da bude večna i da vam se zaista dopada. Zlatare nude veliki izbor burmi i za muškarce i za žene, a možete da nađete i one koje su u kompletu. Možete da nađete i one zlatare koje izrađuju burme po želji ili možete da naručite preko zlatare na internetu izbor je vaš. 

Biranje venčanice

Kao jedan od najbitnijih detalja ovog venčanja jeste biranje venčanice u kojoj ćete reći da svom budućem mužu. Kada odlazite da birate venčanicu sa sobom treba da povedete jednu ili nekoliko osoba koje su vam najbliže. Često mlade pogledaju po internetu kakvih sve dizajnova haljina ima pre nego što odu u butik da ih gledaju i isprobavaju. Neki budici sa venčanicama imaju opciju da umesto da kupite samo iznajmite venčanicu za venčanje kako ne biste davali prevelike pare na nju. Neke se mlade ipak odlučuju za kupovinu kako bi im ostala uspomena sa dana venčanja. Bitno je da osobe koje povedete da gledaju sa vama venčanice budu potpuno iskrene i kažu vam kako vam stoji, ali je uvek krajnji izbor na vama i kako se vi osećate u toj venčanici. 

Frizura za venčanje

Frizuru treba da uklopite sa onim kako vam izgleda venčanica. Da li ima dekolte ili ne bi trebalo da vas navede na to da li će vam kosa biti spuštena ili podignuta. Kada izaberete salon gde ćete raditi vašu frizuru onda treba i da isprobate frizuru koju ste izabrali pre venčanja. To možete da radite nekoliko puta pre venčanja dok ne nađete onu koja vam se dopada. Kada ste je našli jedino što preostaje jeste da na dan venčanja odete da vam naprave i spremni ste da se udate. 

Šminkanje mlade

Pored venčanice i frizure šminka je vrlo važna. Kao i sa frizurom možete nekoliko puta ići da vas našminkaju dok ne nađete onu koja vam se sviđa. Kada je nađete to će biti šminka za vaše venčanje i treba zajedno sa frizurom da je odradite pre nego što se obučete i sredite. Kada ste sve ovo isplanirali i našli shvatate da imate još dosta toga da nađete. Trebaju vam odgovarajuće cipele, manikir, pedikir, tretman lica, depilacija i još gomilu obaveza koje treba da postignete do dana vašeg venčanja. Ponekad će se desiti neki problemi ili zastojci, ali ne paničite, na kraju će se sve lepo završiti jer ste se obećali voljenoj osobi za ceo život.