Kako u salonu venčanica odabrati venčanicu iz snova?

Planirate svadbu i već ste krenuli sa pripremama? Onda je pravo vreme da se pozabavite najbitnijim zadatkom za mlade – venčanicom. Venčanje je dan kada svaka žena treba da se oseti posebnom i zato svoju venčanicu odaberite sa ljubavlju! Neka vas ona prikaže u pravom svetlu.

Informišite se o modelima venčanica

Mnogi saloni venčanica imaju sajtove na kojima možete pogledati ponudu venčanica za svadbu. Zato bi bilo poželjno da pre odlaska u salon provetite kakve modele imaju. Na taj način ćete već u startu napraviti prvi krug selekcije i odabrati modele koji dolaze u obzir. Bilo bi idealno kada biste napravili spisak venčanica koje su vam se dopale. Ovaj korak vam može u velikoj meri pomoći kada dođete u salon, jer ćete već otprilike znati šta želite.

Povedite blisku osobu u potragu za idealnom venčanicom

Podrška osoba koje vas odlično poznaju može biti od velike pomoći prilikom odabira venčanice za svadbu. Prvo, vi ćete biti sigurniji da ste napravili pravu odluku ako vas podrži neko blizak. A drugo, ovakve osobe vam mogu iskreno sugeristati koji model venčanice vam bolje stoji i tako olakšati da donesete ovu veoma bitnu odluku. Takođe, mnogi saloni venčanica imaju profesionalno osoblje koje vam može preporučiti modele koji će vam najbolje pristajati.

Definišite budžet za venčanicu

Još jedna bitna stavka kod celokupne organizacije venčanja pa i kod odabira venčanice kako biste suzili izbor jeste budžet koji planirate da izdvojite. Naime, većinom saloni venčanica u svojoj ponudi imaju haljine koje odgovaraju svakom džepu. Dok pojedini saloni venčanica nude samo ekskluzivne modele. Zato bi bilo najbolje da na samom početku odredite budžet koji planirate da izdvojite za kupovinu ili iznajmljivanje venčanice. Naravno, uvek treba računati na to da će vam se možda najviše dopasti baš ona venčanica koja malo prekoračuje budžet. Ali, zato imajte na umu koliko ste u stanju da dodate novca ukoliko se dogodi ovakva situacija.

Neka venčanica odgovara vašoj građi

Venčanica treba savršeno da odgovara vašem karakteru, ali i građi tela. Da biste pronašli idealan model venčanice, potrebno je da znate neka osnovna pravila. Na primer, osobe koje nemaju izražen struk bi trebalo da biraju venčanice A kroja. Sa druge strane, devojkama sa građom „peščanog sata“ idealno pristaju sirena modeli, ali i princeza venčanice. Ukoliko buduća mlada ima veće grudi, savetuje se da odabere svedenije modele venčanica kako ne bi došlo do nepredviđenih situacija. Sa druge strane, devojke malo jače građe bi trebalo da odaberu venčanice sa puno slojeva i volumena koji će ih učiniti ženstvenijim. Ako vam je potrebna venčanica za trudnice, osoblje će sigurno naći venčanicu koja vam odgovara.

Ne zaboravite da budete svoje

Venčanje je vaš dan i zato tada treba da se osećate najlepše. Činjenica je da postoje neka pravila o idealnim venčanicama za određen tip građe, ali je mnogo važnije da se vi osećate kao prava vila. Ukoliko smatrate da ste pronašli idealnu venčanicu, na vašem licu će se videti zadovoljstvo i sigurno ćete blistati. I zato se ne ustručavajte da budete svoje. Ukoliko vam se dopada princeza venčanica i u njoj se savršeno osećate, izaberite je ma šta drugi kažu. Ako ne želite da nosite klasičnu venčanicu, nemojte je nostiti! Ne dozvolite da okolina utiče na vaše konačne odluke sve dok je vama osmeh na licu dok ste u nekoj venčanici.. Ne zaboravite da je svadba vaš dan i da tada treba da nosite ono u čemu je vama najlepše.