Praktični komadi nameštaja koji će na pravi način ukrasiti vaš dom

Nameštaj jeste onaj deo pokućstva čija je glavna funkcija ona upotrebna odnosno praktična, ali daleko od toga da ono što je praktično ne može da bude i atraktivno, odnosno, da ne može da ukrasi vaš dom i dodatno ga učini prijatnim mestom za život. S obzirom na to da volimo da se u prostoru u kojem boravimo osećamo udobno i prijatno, ali i da nam bude lepo, izdvojili smo nekoliko komada nameštaja koji će ispuniti obe ove funkcije za vaš maksimalni užitak.

Ugaone garniture

Ugaone garniture su pravi primer atraktivnog i praktičnog nameštaja. Gledano sa strane upotrebne vrednosti ugaone garniture vam mogu služiti na više načina – za sedenje i opuštanje tokom popodneva ili večeri, za pravljenje zabave kada je potrebno da ugostite više ljudi, a odlično su se pokazale i kao zamena za klasičan krevet u slučaju da imate goste ili da je vama krevet trenutno potreban, u slučaju da ste još uvek u fazi nabavke. Ugaone garniture se mogu pohvaliti i atraktivnim dizajnom jer su obično osmišljene tako da budu pravi ukras za vašu dnevnu sobu – različite boje, dezeni, sa ili bez ukrasnih jastuka, različitih obilka… Ugaone garniture zaista jesu „must have“ komadi među nameštajem. Naša preporuka su ugaone garniture Atlas nameštaja.

Zanimljive police

Da, da, polica nikad dosta! Jednostavno, koliko god se trudili da stan uredimo minimalistički i da ne opterećujemo prostor suvišnim detaljima i sitnicama, obavezno moraju da nam ostanu neki ukrasi koji su nam dragi, koji su nam neophodni i koje moramo negde da smestimo – knjige, ramove sa fotografijama, suvenire sa putovanja i slično. S obzirom na to da je reč o sitnicama koje želimo da budu na vidnom mestu, police su ovde logično rešenje da sredimo ovu „priču“. Kada je reč o odabru polica, naš predlog je da to budu kreativne, neobične police koje će same po sebi biti ukras, a koje će dodatno zablistati kada ih oplemenite svojim uspomenama. Još jedna prednost polica – ako ih smestite na zidove, ne zauzimaju mnogo prostora!

Taburei

Fotelje zauzimaju mnogo mesta, stolice baš i nisu udobne, ali su zato taburei odlična ideja za ukrašavanje onog kutka gde ćete piti kafu ili čaj, ćaskati sa prijateljima ili čitati knjigu. Pronađite kutak u svom domu gde ćete smestiti nekoliko taburea i nizak stočić i neka to bude mesto za vaš beg od stvarnosti. Ovo ne mora da bude u nekoj sobi, na ovaj način možete da ukrasite i svoju terasu. Na stočić smestite knjige, novine, grickalice i – uživajte! Nama se dopadaju taburei zanimljivog dizajna kao što su pruge, jarke boje ili pačvork. Savršen detalj za ukrašavanje doma, zar ne?!

Detalji

Detalji koje ćemo sada spomenuti ne spadaju baš u komade nameštaja, ali definitivno mogu da budu odličan način da ukrasite svoj dom. Ovde mislimo na zidni sat koji takođe može da bude neobičan, veliki, zanimljivog oblika i slično, podne lampe koje vam u večernjim satima mogu obezbediti jako lepu i intimnu atmosferu, a koje takođe mogu da budu neočekivane – u obliku lađe, na primer. Ovakve detalje koji su drugačiji i koji će vašem domu dati posebnu notu možete naći u Indian šopovima.