Najlepša šminka za matursko veče

Iako vreme teče nezaustavljivo, postoje neki trenuci kad nam se čini da je sve stalo samo zbog nas. Šta je to što ćete uvek pamtiti iz školskih dana? Neko će se sećati drugarica, koje više ne viđa, neko upečatljivih časova, neko prvog dana u školi, a svi poslednjeg dana, tj. maturske večeri.

Matursko veče je kraj jednog životnog doba, ali i početak novog i zaslužuje da bude posebno. Zamislite da je te noći sve savršeno: haljina, cipele, aksesoar i sminka za maturu!  Nije li to trenutak koji ćete zauvek pamtiti? Ovo je, definitivno, prilika da zablistate kao nikad ranije. U tome će vam, pored svega, pomoći i profesionalna sminka.

Bilo da unajmljujete profesionalnog šminkera, pomaže vam mama, sestra ili drugarica, bitno je da započnete sa dobrom podlogom i odaberete kvalitetan puder, koji će učiniti da i najsitnije nepravilnosti na licu nestanu. Tek onda dolaze na red rumenilo, olovke za usne, ruž, ajlajneri, senke za oci.

Zašto profesionalna sminka?

Iako se čini da se ovaj izraz prečesto upotrebljava i da je precenjen, stvarnost nam pokazuje da je situacija drugačija. Kad se za neku šminku kaže da je profesionalna sminka, obično pomislimo na preskupe proizvode, koji često svojim kvalitetom i ne zaslužuju takvu titulu. Međutim, postoji mnogo proizvoda, koji nisu skupi, a jesu kvalitetni.

Razna istraživanja pokazuju da, zapravo, nećemo pogrešiti samo ako odaberemo kvalitetne senke za oči i ruž za usne. Profesinalni ruževi i senke su dugotrajni, ne razmazuju se lako, ne ljušte, ne suše i ne smetaju devojkama koje ih nose.

Boja očiju i odabir senke za oci

Jedan od najvažnijih zadataka, kada je sminka za maturu u pitanju, jeste kako nasminkati oci.  Treba odabrati senke za oči koje su u skladu sa vašim tenom, bojom kose, haljine i, naravno, bojom očiju.

– Ako imate smeđe oči, pred vama je neograničen izbor kombinacija. Možete se opredeliti za neutralnije nijanse braonkasto-sive i nežne narandžaste ili za metalik nijanse bronzane, zlatne i braon. Ljubičasta ili zelena se, takođe, odlično slažu sa smeđim očima. Malo sjaja ili šljokica neće smetati.

– Ako imate plave oči, odaberite tamnije nijanse plave senke za oči kako biste dočarale smokey eyes efekat ili plavo-ljubičaste sa malo bele ili zlatne na unutrašnjem uglu oka.

– Ako se pitate kako nasminkati oci zelene boje, dobra je ideja da upotrebite zlatnu, bakarnu i braon da istaknete iste takve tačkice u očima. Srebrnkasto-siva je uvek efektna. Tamnije nijanse zelene uz dobru maskaru i ajlajner odličan su izbor, takođe.

Kvalitetan ruž i olovke za usne

Najvažniji savet je da ne naglasite i oči i usne. Ako ste istakle oči, ruž na usnama treba da bude diskretniji. Ako želite da usne budu u prvom planu, ne šminkajte oči previše.

Uz svaki ruž, odaberite odgovarajuće olovke za usne. Kvalitetne olovke će dobro konturisati usne, sprečiti da se ruž razmazuje i omogućiti da duže traje.

Uz upadljivo našminkane oči, odaberite nežnije nijanse ruža u, na primer, nude nijansama. Roze ruž se može slagati odlično sa roze senkom. Diskretna senka na očima zahteva crveni ruž za usne.

Na kraju, vaše je matursko veče i izbor je na vama. Budite hrabre i smele i eksperimentišite! I, naravno, posetite Lilly Drogerije, koje uvek, pa i sada, misle na vas i pružaju vam širok izbor proizvoda i mogućnost da vaša sminka za maturu bude perfektna.