Kako da uspešno i brzo skinete celulit?

Jedan od većih estetskih problema kod žena jeste celulit, koji uz to nije samo problem koji stvara ružan izgled kož, već često ume da ukaže i na to da nešto sa organizmom nije u redu. Najpre, vlada jedna velika zabluda da celulit imaju samo gojaznije osobe, ali je potrebno da se malo zagledate i u kožu onih koji nemaju problem sa viškom kilograma, a koja je često prekrivena celulitom.

Zbog toga, ovo jeste estetski problem većine, koji se često uvećava kako postajemo stariji, zbog nekih loših životnih navika i mnogo čega drugog, ali je bitno da znate da je ovaj problem moguće rešiti i to na duge staze. I to je naš odgovor za sve koji se pitaju – kako se rešiti celulita brzo. Razni tretmani daju prilično brza rešenja u otklanjanju celulita, međutim, ukoliko se ne pridržavate nekih drugih, bitnih stvari, on će već kroz nekoliko meseci početi ponovo da se pojavljuje. Zato je bitno da vodite računa o sebi, kako se više ne bi pojavljivao, a evo i kako da postignete da uklonite uspešno celulit i kako da se on više ne navraća, bar ne u većoj meri.

Vežbanje uz pomoć dodataka- tegići, lopte, elestične trake za vežbanje

Sam celulit ukazuje na postojanje masnih naslaga ispod kože, koje pospešuju stvaranje i veću vidljivost takozvane „narandžine kore“. Veoma je bitno da se bavite nekim fizičkim aktivnostima, pa makar to bile i svakodnevne šetnje. Uz to, možete voziti bicikl, rolere, možete ići na plivanje, u teretanu, jer sve to utiče na stvaranje mišićne mase, te zatezanje kože, a to ujedno znači i postepeni nestanak onih rupica na koži koje nazivamo celulitom. Ukoliko ste previše zauzati uvek možete od kuće odraditi par vežbica uz pomoć dodataka kao što su tegići za telo, pilates lopta ili elastične trake za vežbanje.

Kućna nega

Naravno, brojni saloni, centri lepote, savetuju i nude brojne tretmane, masaže, brojna rešenja za uklanjanje celulita i naravno, mnogi od njih su jako delotvorni, posebno kada pratite sva uputstva stručne osobe koja sa vama radi. No, ukoliko nemate mogućnosti da posetite neki od tih salona, uvek vam ostaje to da možete i sami kod kuće da preduzmete neke mere. Intrnet je prepun recepata za prirodne maske, smese kojima se možete masirati po kritičnim delovima tela, uz to, uvek postoje i brojni drogerijski proizvodi koji redovnim nanošenjem i korišćenjem utiču na to da se celulit drastično smanji na vašoj koži ili da sasvim nestane.

Ishrana

Više nije tajna da brojni problemi nastaju upravo zbog navika koje imamo u ishrani. Neki načini ishrane dovode do brojnih oboljenja organizma, dok neke namirnice utiču na vašu lepotu, pa to zbog njihovog konzumiranja dolazi do pojave bubuljica, akni, ali i do pojave celulita. Od velike je važnosti da izbacite ili na minimum svedete konzumiranje slane i masne hrane koja se nalazi među glavnim krivcima zbog kojih celulit nastaje, a tu su još i crvena mesa, masne ribe, mlečni proizvodi sa visokim procentom masti, te mnogo toga drugog. Bitno je da svoju ishranu bazirate na što manje termički obrađenoj hrani, pa će vam konzumiranje sirovog voća i povrća i te kako pomoći u celom procesu, a uz sve to jako je važno da unosite dovoljnu količinu tečnosti, naravno, vode na prvom mestu, a pored nje, zeleni čaj koji pijete svakog dana će sve to ubrzati i uticati na to da celulit nestane.