Minimalizam i mali stan

Verovatno se pitate kako i zašto se za mali stambeni prostor preporučuje minimalistički stil. Naime, mali prostor zahteva dobar raspored nameštaja, a ujedno ako je moguće i miltifunkcionalan nameštaj. Pa sada, kada se spoje dobra organizacija i multifunkcionalan nameštaj dobije se i na prostoru i na nameštaju. Međutim, nije mnogo onih koji umeju lepo da iskombinuju stvari u svom životnom kutku. Jeste li i vi jedni od tih?

Ako je tako, zastanite za čas i osvrnite se u stanu. Pogledajte koliko stvari imate, a zauzimaju vam prostor nepotrebno. A tek u fiokama koliko ima nepotrebnih sitnica. Sitnica po sitnica i ni ne primetite da se nagomilalo i funkcionalnih i nefunkcionalnih stvari. Pa hajmo redom.

Ako vam je dnevni boravak tako uređen da više nema mesta ni za šta, pogledajte šta može da se oslobodi i koji komad nameštaja može da postane funkcionalan. Komoda za TV služi samo za TV i za prašinu? Rešite se glomazne komode, jer su nosači za TV u ovakvim situacijama spas. Dobijeni prostor možete iskoristiti za neki stočić ili tabure, a možete samo imati i više mesta.

Najjednostavniji način da praonađete odgovarajući nosač za tv je preko interneta. Predlažemo da pogledate na ovom linku https://www.velteh.rs/catalog/nosaci-za-televizore-25 modele tv nosača jer sigurno možete naći odgovarajući za vašu sobu.

Takođe, ako su police zauzele mesto gde bi trebalo da se ugrade nosači za TV, onda ih premestite. Umesto dve police, ubacite jednu veću na zidu dnevnog boravka koji je prazan. Stočić možete da izabacite ako nema nikakvu svrhu, a umesto njega možete ubaciti podnu policu koja može da posluži i za knjige, ali i za lampu.

Nosač za tv kao idealno rešenje za spavaću sobu

Želja vam je oduvek bila da u svojoj spavaćoj sobi imate francuski ležaj, međutim… Izgleda da nema dovoljno prostora za bračni krevet ili ima, ali onda nema mnogo mesta za kretanje. Prvo, spavaća soba služi za odmor, tako da nije predviđenja za neko veće cirkulisanje ljudi, ali kako osloboditi dodatni prostor da bi se ovaj krevet ipak ubacio?

E pa sada su u igri glavni spasioci – nosači za TV. Umesto nepotrebne komode za TV, nosači za TV će vam uštedeti prostor, a samim tim i omogućiti više mesta za kretanje. Čini se da ste napravili dovoljno mesta za francuski ležaj, zar ne?

Bitno je napomenuti da nosači za TV nisu univerzalni i da ih treba birati prema nameni svog TV, ali i u skladu sa prostorom. Jednostavno i lako ćete moći da uživate uz svoju omiljenu utakmicu ili film. Moglo bi se reći da su nosači za TV pametan izbor, jer tako svoju omiljenu kutiju možete da okačite na zid, a dragoceni prostor drugačije iskoristite. S obzirom na to da se nosači za TV  lako ugrađuju, više ne morate da brinete da li će se baš u onom delu stana gde ste želeli da stavite TV naći dovoljno mesta.

Jedno je sigurno, multifunkcionalni nameštaj i nameštaj po meri  je najvažniji za uređenje malih stanova. Njihovo sklapanje i rasklapanje je jednostavno, a poslužiće u nekoliko situacija, tako da ćete na efikasan način uštedeti prostor, a samim tim i vreme, jer više nećete morati da pomerati gomilu sitnica kada brišete prašinu, niti ćete godinama nepotrebne čuvati sitnice koje ničemu ne služe.