Posle koliko vremena treba da kupim nove naočare?

Poslednja naučna istraživanja u Sao Paolu u Brazilu dokazala su da čak i naočare za sunce imaju određen rok trajanja. Ma koliko se vest činila neverovatnom, ipak smo svesni da sve što upotrebljavamo ima rok trajanja, pa tako i stakla naočara. Zaljubljenike u ovaj aksesoar vest je obradovala, jer sad imaju i naukom potkrepljen razlog da stare naočare zamene novim

Gde kupiti naočare za sunce i koliko često?

Ovaj omiljeni aksesoar, koji jasno izražava modne afinitete i stil, ima i izuzetno važnu zaštitnu ulogu, jer štiti oko i područje oko oka. Polarizovana stakla sa 100% UV zaštitom onemogućavaju da štetno sunčevo zračenje prodre u oko, što sprečava ostećenja, a nežnu kožu oko očiju čuva od starenja i prerane pojave bora. Prema istraživanjima u poslednje vreme raste prodaja naočara za sunce koje imaju UV filter, što potvrđuje da postajemo svesni preventivnog zdravstvenog značaja koji imaju  kvalitetna stakla i okviri za naočare. Razni brendovi u okviru ove oblasti imaju zaista veliku ponudu i širok izbor modela i cena, ali savetujemo oprez, zato što je važno da uočite da li su u pitanju original ili možda “fejk“, da biste bili sigurni da ćete imati lepe, trajne, kvalitetne naočare, koje pružaju pouzdanu zaštitu. Stoga preporučujemo da kupujete naočare samo u proverenim radnjama. 

Kada je zaista pravo vreme za nove naočare? Pomenuto brazilsko istraživanje dokazuje da, prilikom dugotrajnog izlaganja direktnom suncu i sitnih, često neprimetnih, oštećenja nastalih mehaničkim putem, slabi zaštitni filter na staklima i na kraju sasvim gubi funkciju. Prosečno taj proces traje najmanje dve, do najviše tri godine, i to se uzima kao rok trajanja naočara. 

Svake godine beleži se povećana prodaja naočara za sunce i okvira za naočare tokom letnje sezone, što dokazuje da među nama ima dosta ljubitelja koji ni ne čekaju da starim naočarima istekne rok trajanja. Obožavaoci ovog modnog aksesoara već s prvim suncem počnu da istražuju nove kolekcije poznatih brendova i gde kupiti naočare za sunce omiljenog kreatora koje će biti glavni trend leta. Možda ste pomislili kako oni suludo bacaju novac kupujući naočare jer će im svakako isteći rok za dve godine, ali niste bili u pravu. Filteri u staklima svoju zaštitnu funkciju gube samo ako su izloženi suncu, ali ne i ako stoje odloženi u zaštitnoj kutiji. Ako pažljivo čuvate sunčane naočare iz nekih starih kolekcija, možete ih bez straha nositi i ove sezone. 

Ukoliko pak niste od onih zbog kojih raste prodaja naočara za sunce svake sezone, onda se verovatno  emotivno vezujete za omiljene aksesoare i mnogo vam znače stari okviri za naočare. Online prodaja renomiranih brendova ima rešenje i za to: posle dve, tri godine nošenja ugradite nova stakla sa UV zaštitom u omiljeni ram za naočare i obezbedite zaštitu oku kao prvog dana. Za ovu kategoriju ljudi još je važnije gde kupiti naočare za sunce, jer samo kompanije od poverenja, kojima je nabavka i prodaja naočara za sunce prioritetan posao, mogu da vam ponude originalna stakla čak i nakon nekoliko sezona.

Sunčane naočare i okviri za naočare

Pravo je vreme, sada kada znate za rok trajanja, da počnete da birate novi omiljeni aksesoar, koji će ponosno krasiti vaše lice stavljajući u prvi plan vašu osobenost, ali i štititi vaše oči od štetnog zračenja. Kad su u pitanju sunčane naočare, najbolje je rešenje da birate one brendirane, jer su svakako zdravije za oči od onih običnih, duže traju i dočaravaju vaš modni stil. 

Možda vas zanima i šta su progresivne naočare?