Letovanje u Beogradu: Kako “preživeti” što svi negde putuju, a vi ne?

Čim je došlo proleće, a sa njim i jako topli, sunčani dani, tako smo, polako ali sigurno, počeli da planiramo svoje ovogodišnje letovanje. Tačnije, svi su počeli da planiraju svoje letovanje, samo ne i vi. I ovo leto ćete morati da provedete u vrelom Beogradu, ali ne dajte da vas to obeshrabri i rastuži – pa i sami znate koliko “letovanje” u Beogradu može da bude zabavno, zahvaljujući svim aktivnostima koje su vam na raspolaganju!

Zato, kako bismo vam olakšali početničku “muku”, pripremili smo za vas nekoliko ideja kako da se dobro provedete ovog leta u Beogradu, a da vam nimalo ne zafali pravo letovanje na nekoj egzotičnoj destinaciji.

Niste jedini!

Pre svega, moramo da naglasimo, ali i da vas podsetimo na činjenicu da sigurno niste jedini koji ovog leta neće “okusiti” slanu morsku vodu. Tačno je, neki će provesti leto u Egiptu, Grčkoj, Italiji… Ali, sigurno neće baš svi iz vašeg društva. A čak i da celo vaše društvo negde putuje, samo ne i vi, to se sigurno neće desiti u isto vreme i sigurno neće trajati celo leto već samo desetak dana. Dakle, nemojte očajavati jer čak nećete ni imati prilike da budete sami i neraspoloženi. Njihovo letovanje će se završiti, a onda ćete moći da nastavite gde ste stali kada je reč o zabavi. Osim toga, ako ste zaposleni ili vas pak muči ispitni rok, sigurno nećete ni osetiti nedostatak mora!

Voda, voda, voda!

Letovanje u Beogradu nije tako strašno jer, hvala nebesima, Beograd ima Adu Ciganliju, ali i mnoge gradske bazene. Dakle, imate gde da se osvežite od vrućine, imate gde da plivate, da se sunčate i zamišljate da ste na moru. Verujte, ove aktivnosti će vam prijati čak i u slučaju da idete sami jer eto savršene prilike da se isključite, da sredite misli, život, donesete neke nove odluke ili da se jednostavno opustite uz omiljenu knjigu, časopis ili muziku. Čak, savetujemo vam da makar jednom tokom ovog leta sami odete na Adu ili bazen, čisto da se napokon oslobodite straha (ili treme) od samoće i da uvidite koliko je to zapravo dobar i oslobađajući osećaj!

Fizička aktivnost na otvorenom

U redu, ako vaše letovanje uključuje more, osim plivanja verovatno ni nemate druge fizičke aktivnosti. Ipak, kada letujete u Beogradu, ovu naviku možete da promenite! Iznajmite bicikl ili rolere i provozajte se kejom. Trčite. Preskačite vijaču u prirodi. Posetite sve one teretane na otvorenom. Vežbajte, ne samo da biste imali savršenu figuru, već da biste se osećali dobro, da biste se “ispraznili”, da biste poboljšali svoje zdravlje, i fizičko i psihičko. Neka ovo budu aktivnosti koje ćete praktikovati ujutru ili uveče, kada nije toliko vruće, i neka ovo budu aktivnosti koje će vaše letovanje u Beogradu učiniti novim, zdravim navikama koje ćete zadržati tokom cele godine. Verujte, nećete ni stići da razmišljate o tome da li ste negde otputovali ili ne!

Provod do zore, baš kao na moru

More i letovanje generalno često podrazumevaju provod do zore – izlasci do jutra, niko ne misli na sutra. To je tako letnja mantra! Samo, gde piše da se to mora dešavati samo na moru?! Pa barem Beograd ima toliko zanimljivih mesta za izlazak da doslovno nećete znati gde pre da se zaputite! Uhvatite pod ruku svoju “drugaricu za izlazak” i posetite sve te klubove koje niste imale prilike da posetite ranije, pre leta. Podsetite se studentskih dana ili omiljenog letovanja i provedite se kao nikada pre!