Preporuka za turiste: najlepši parkovi u Beogradu

Čak i u velikim gradovima i metropoloma moguće je uhvatiti bar malo zelenila, drveća i sve te divne prirode koja nam se nudi.

Naravno da su svi veći gradovi preopterećeni bulevarima, ulicama, zgradama, poslovnim objektima i nekada je znaju učiniti vrlo sivim i sumornim. Ipak, treba pronaći i ona mesta koja govore potpuno drugačiju priču o jednom gradu. Slična situacija je i sa Beogradom.

Pored svih karakterističnih stvari za jedan svetski grad, Beograd je prepun i onih mesta koje ostavljaju bez dana, onih mesta gde se još uvek ceni priroda, gde se čuva i održava. Oni koji vole prirodu gledaju i da im smeštaj bude negde gde je ona zastupljena. Zato ako birate apartmane u Beogradu, ali sa ovim uslovom, onda tražite malo dalje od centra. Danas vam predstavljamo najlepše beogradske parkove, koji vam mogu poslužiti za predah, odmor ili ako ste ljubitelj prirode za najlepše iskustvo u Beogradu.

U blizini centra – kalemegdanski park, pionirski park, studentski park

Na kraju najpoznatije pešačke zone – Knez Mihailove, dočekaće vas ulaz u jedan od najpoznatijih delova i parkova Beograda – Kalemegdanski park. Ovaj park deo je Kalemegdanske tvrđave, nastale još pre mnogo, mnogo godina. Kalemegdanski park je veoma prostran, ima mnogo klupa i mesta gde možete sesti i odmoriti se. Iako je ovaj deo uvek prepun turista, uvek je moguće naći mesto za sebe i mir. Ako ćete rezervisati neke od apartmana u Beogradu, savetujemo vam da to bude u blizini Kalemegdana, jer će vam jutarnje šetnje ovim parkom izuzetno prijati.

Zatim, Studentski park se takođe nalazi u samom centru grada, ali on nije posebno prostran, međutim, izuzetno je prijatan i lep. U blizini ovog parka moguće je naći interesantne lokacije za iznajmljivanje apartmana u Beogradu, jer je on okružen predivnim malim ulicama, koje su deo poznatog beogradskog kraja – Dorćola. Pionirski park nalazi se preko puta Narodne skupštine i ima jako lep pogled na istu.

Topčiderski park

Ovaj park udaljen je od centra grada, ali svakako vredi da izdvojite vreme i posetite ga. Možda ćete se odlučiti da apartmane u Beogradu potražite u ovom kraju, pa će vam ovaj park biti vrlo blizu. Topčiderski park se smatra jednim od najstarijih u Beogradu, a prema rečima i mišljenju mnogih on je jedan od najlepših parkova.

Naravno, na vama je da ocenite to. Ono što krasi ovaj park jeste i Topčiderska reka, zbog koje ovaj park dobija posebnu notu. Ovo je savršeno mesto za odmor, za uživanje, za razmišljanje. Takođe je vrlo dobro mesto ukoliko imate decu, jer će se njima posebno dopasti.

Park Prijateljstva

Definitivno morate posetiti ovaj park. Nalazi se strane Novog Beograda, tačnije na ušću dve reke – Save u Dunav. Inače, ovaj park ima izuzetan istorijski značaj. Naime, 1961. godine nakon održavanja Prve konferencije vlada nesvrstanih zemalja i šefofa država, politički zvaničnici su posadili po jedno drvo u ovom  parku. To je bio simbol prijateljstva i uzajamnog dobrog odnosa između zemalja.

Zato ovaj park nosi naziv Park prijateljstva, ali ga nazivaju u Park mira. Inače, dobro je znati da su ovim stazama pre vas koračali i Ričard Nikson, Indira Gandi i Kraljica Elizabeta II. Ako vam se Novi Beograd čini kao primamljivija lokacija za smeštaj, znajte da i ovde imate otvorene mogućnosti. Apartmani Beograd se nalaze na najboljim lokacijama, tako da ćete sigurno naći ono što vam odgovara.