Kakve građevinske mašine treba da kupujete?

Kada planirate da počnete sa građenjem nekog objekta prvo što treba da obezbedite jesu građevinske mašine sa kojima će vaši radnici raditi. Kakve će vam mašine biti potrebne i u kakvom ih stanju sve možete kupiti ćete saznati u ovom tekstu.

Otvaranje građevinske firme

Kao što je već u uvodu rečeno, ako planirate da otvorite svoju firmu i počnete sa građenjem prvo što treba da uradite jeste da nabavite građevinske mašine. Nakon toga je potrebno da zaposlite stalne radnike koji će vam pomagati u vođenju firme. Jedan od tih zaposlenih treba da bude pravnik koji će vam pomagati i odrađivati sve pravničke poslove. Naravno, potrebno je da zaposlite i radnike koji će obavljati poslove na građevini. Nakon što ste uradili sve ovo, možete da počnete sa poslovanjem. Otvaranje građevinske firme nije lak posao i trebate se naoružati strpljenjem kako biste došli do svog cilja. Neko vreme ćete poslovati bez profita, ali vrlo brzo će vam se svako ulaganje isplatiti.   

Telehender

Telehender je građevinska mašina koja je potrebna na svim gradilištima pa je dobro da je imate u svom posedstvu. Telehender se koristi na gradilištima za podizanje nekog teškog tereta, a može da dostigne velike visine. Pogodan je i za radnike koji bi njegovu platformu koristili za stabilno tlo sa kojeg mogu bezbedno da rade dok su na visinama. Prodaja telehendera može da dostigne i do 50.000 evra za nove mašine, ali može se naći i prodaja telehendera od 15.000 evra. Naravno, kada se telehender prodaje za 15.000 evra to znači da je mašina starija, puno korištena, u gorem stanju ili lošijeg kvaliteta od drugih polovnih telehendera. Kada vidite u oglasu telehenderi na prodaju za 50.000 evra to uglavnom znači da su potpuno novi i da kupujete visok kvalitet mašine. Ako su vam cene po kojima se telehender prodaje visoke vi u svakom trenutku možete da nađete firmu koja izdaje građevinske mašine i da telehender iznajmite za svaki posao koji radite.

Buldožer

Buldožer je jedna vrsta traktora koji se koristi za potiskivanje zemlje, ruševina ili bilo kog drugog materijala sa gradilišta. Zato je buldožer stvar koju uvek treba da imate na gradilištima. Cene polovnih buldožera se kreću od 10.000 evra pa do 30.000 evra. Za 30.000 evra možete da nađete odlične buldožere u dobrom stanju, ali im je model svakako stariji od novi buldožera. Za nove buldožere bi trebala da se izdvoji svota od oko 150.000 evra, ali za taj novac dobijate nove i savremene tehnologije koje će pomoći u upravljaju ove građevinske mašine. Ako vam je cifra za ovu građevinsku mašinu prevelika i nju kao i većinu ostalih možete da iznajmite samo za poslove na kojima vam je buldožer neophodan. 

Pored ovih mašina ima još mašina koje treba da nabavite kao što su viljuškar, bager i još mnogi drugi. Da ne biste trošili mnogo novca na sve građevinske mašine koje će vam možda trebati, najbolje bi bilo da izaberete samo nekoliko koje će te kupiti (ako ste u mogućnosti), a ostalo možete lako iznajmiti i koristiti po potrebi.