Kako na lak način opremiti dom i učiniti ga udobnijim?

Udobnost doma važna je za celokupno zdravlje. U komfornom i funkcionalnom okruženju vaše telo biće odmorno i sveže, a samim tim ćete sačuvati i zdravlje i vitalnost u godinama koje su pred vama. Zaista je tako, a ta činjenica ruši tabue današnjice kako samo težimo za modom i bacamo pare! Mi smo poželeli da pomirimo udobnost, moderan pristup uređenju doma i ekonomičnost, i pripremili mali vodič kom ćete se radovati vi, ali i vaš novčanik!

Proverite praktičnu stranu uređaja koje kupujete i njihov kvalitet

Pre nego što posegnete za najmodernijim frižiderom koji stoji u glavnom delu prodavnice bele tehnike, najpre pažljivo pročitajte deklaraciju i recenzije proizvoda koje možete lako pronaći na internetu. Kvalitet treba da prati  cenu, ali ponekad nije tako, pa se često i za skupu belu tehniku dobija mali rok garancije ili recimo određena robna marka nema ovlašćenog servisera za popravku uređaja u vašeg gradu. Ili se određeni model nije pokazao najsjanije, bez obrira na ime i brend koji nosi.

Nismo ovde kako bi mračili, ali uređaj koji kupite u svakom smislu te reči treba da bude praktičan, pa je bolje izdvojiti nekoliko minuta, čak i i sati više i raspitati se o svim detaljima.

Kada proverite deklaraciju proizvoda i pravila garancije koju donosi sa sobom, morate uklopiti belu tehniku u svoj dom na najpraktičniji mogući način. Ukoliko nemate višak postora ili namenjenu prostoriju za mašine za sušenje, pranje veša i korpu za prljav veš, najbolje je izabrati takozvani dva u jedan uređaj.

Dva u jedan uređaj podrazumeva mašinu za sušenje i pranje veša u jednom koja je ekonomična i zauzima mnogo manje prostora. Na displeju LG mašine za pranje i sušenje veša uz samo jedan klik prebacujete  režim tako da  imate suv veš u rekordnom roku! Ne morate da se savijate, vadite veš iz mašine za pranje i prebacujete u drugi uređaj ili sušite na radijatorima ili na štriku, Drugim rečima, sve možete obaviti uz znatno manje napora!

Kako bi uživali u udobnosti svog doma neophodna je prostrana kuhinja, koju je ponekad teško dobiti zbog arhitekture samog prostora. Zato će visoki frižideri koju u sebi imaju zamrzivač sa zapreminom od 50 do 120 litara, uštedete prostor u kuhinji tako da bude komfornija, a sve vaše namirnice ostanu sveže!

Novi modeli frižidera i drugih kuhinjskih aparata opremljeni su mnogim funkcijama koje olakšavaju rad ali i štede struju. Na ovaj način, ako pametno izaberete, uštedećete čak i kada platite skuplje.

Isto važi i za nameštaj – osim lepo dizajniranog nameštaja koji se po stilu i bojama uklapa u vaš enterijer, odaberite one komade koji su udobni, ali koji mogu uštedeti prostor. Najzad, važno je i da je vaš nameštaj lak za čišćenje i održavanje.

Dvorište je oaza mira i pozitvne energije

Posle napornog dana, mozak se opušta laganom šetnjom kroz prirodu i park, navode stručnjaci. Ukoliko svoje dvorište pravilno negujete možete uživati u udobnosti svog doma i potpuno odmoriti mozak i neutralisati negativne misli. Zahvaljujući šarenilu koje stvaraju biljke u vašoj bašti i mirisu biljaka, opustićete se i postati pozitivniji, tako da potpuno, bar i na kratko, zaboravite na sve poslovne obaveze koje su vas gušile.

Roditelji sa decom navode da im je teško da se opuste u dvorištu i pored njegove lepote, jer prate svaki dečiji korak. Upravo su plivajuće klizne kapije pružile mir i spokoj velikim porodicama koje znaju koliko je teško maloj deci objasniti opasnost i blizinu prometne ulice ili puta. Uz ovakvu vrstu zaštite, istrčavanje na ulicu ide u zaborav, tako da možete biti potpuno opušteni, a vaši mališani maksimalno bezbedni.

Birajte prirodne materijale na kojima se sedi i spava, unutar kuće!

Udobnost doma ogleda se u prirodnim materijalima, odnosno tkaninama kojima su prekriveni kreveti i jastucima koji su pre svega udobni! Ukoliko izaberete svilu ili kožu vaš dom će izgledati otmeno i elegantno, ali na duže staze telo traži prirodne materijale. Tačnije, našoj koži je potreban lagan i prijatan pamuk koji je ne tera da se dodatno znoji i ne izaziva alergijske reakcije. Uz male pamučne jastuke čitava soba može izgledati romantično i kao stvorena za uživanje!

Zahvaljujući pamuku, izbeći ćete bubuljice na licu u zrelom dobu, ali i bubuljice na rukama i leđima. Iskustva govore da ljude često iritiraju materijali sa kojima se svakodnevno susreću u domu i nadržaju kožu, stvarajući dodatne probleme! Izbegnite ih i u svoj eneterij unesite dodatnu dozu udobnosti uz pamučne tkanine.

Za sam kraj, napomena da su ovo samo neke od ideja kako da na jeftin i jednostavan način povećate udobnost u svom domu. Lista je dosta, dosta duža, ali za početak primenite bar jedan od saveta koje smo vam dali u ovom tekstu i videćete da ćete dobiti na udobnosti i komforu.