Kada ste u parku sa bebom, koje sve stvari bi trebalo da imate u torbi?

Ukoliko imate novorođenče ili malu bebu sa sobom uvek morate imati određene stvari, bez obzira na to da li ste u kući ili negde napolju sa bebom. Zbog toga mame uvek imaju spakovanu torbu sa neophodnim starima za bebu: vlažnim maramicama, flašicom za bebu i cuclom za bebu.

Cucle za bebe

Da li vam je poznata ona situacija u kojoj mama bebi koja neumorno plače daje cuclu, odnosno varalicu ili lažu, i beba prestaje sa plakanjem i potpuno je mirna? Cucle za bebu imaju prirodan oblik koji pomaže bebama da se umire kada su jako uznemirene, a koji je u skladu sa razvojem vilice, zuba i desni kod beba i male dece. 

Mogu se pronaći različite cucle za bebu se. Razlikuju se prema proizvođaču, kvalitetu, materijalu od koga su napravljene, kao i uzrastu za koji su namenjene. Kada je reč o materijalima od kojih se proizvode, najčešće su u pitanju dve vrste materijala: silikon i kaučuk. Cucle napravljene od silikona su bezbojne, providne, dok cucle od kaučuka imaju tamniju, braonkastu boju. Važno je napomenuti da su obe vrste materijala proverene i bezbedne i nemaju nikakav štetan uticaj.  

Kada je reč  o veličini cucle, birajte onu koja je u skladu sa uzrastom vašeg deteta. Postoje cucle za bebe do 6 meseci života, zatim za bebe koje imaju između 6 i 18 meseci, i cucle za decu koja imaju više od 18 meseci. 

Kada je reč o održavanju higijene i čistoće, cucle za bebe se mogu sterilizovati uz pomoć sterilizatora, ili jednostavno, na tradicionalan način, pomoću ključave vode u koju se cucla za bebe ostavi nekoliko minuta.

Cucle za bebe se prodaju u pakovanjima koje sadrže i kutiju za cuclu, u koju se ona može odložiti nakon upotrebe i na taj način će ostati čista i beba je može ponovo koristiti. Pored toga, pakovanje najčešće sadrži i lančić koji se sa jedne strane stavi na cuclu, a sa druge strane zakači za bebinu garderobu i na taj način se sprečava gubljenje cucle za bebu. 

Vlažne maramice 

Šta vam je još potrebno za bebu? Deo svakodnevne higijene, a naročoito higijene malih beba i dece su i vlažne maramice. Vlažne maramice se koriste od prvog dana i svaka mama poteže za njima kada treba da promeni pelenu ili da očisti bebu koja je se zamazala prilikom jela.

Vlažne maramice su veoma praktične jer se prodaju u pakovanjima različite veličine, pa možete birati ona manja za vašu tašnu ili ona velika, za kućnu upotrebu. Prave se od sastojaka koji imaju mekanu strukturu, poseduju određeni nivo vlažnosti, prijatnog su mirisa i deluju povoljno na nežnu, bebinu kožu. Pakuju se tako da zadržavaju vlažnost i prijatan miris dugo nakon prve upotrebe. 

Flašice za bebe

Pored vlažnih maramica, deo svake bebi opreme su i flašice. Mame najčešće biraju one napravljene od plastike, koje su dosta lakše u poređenju sa staklenim flašicama. Mogu biti različitih veličina, u skladu sa potrebama vaše bebe. Flašice se prodaju u pakovanju sa cuclom, koja ima anatomski oblik, koji omogućava bebi da lako pije i da kasnije nema problem sa grčevima. Neke flašice za bebe imaju i ručke što omogućava starijoj bebi da samostalno pije iz nje.