Uređenje doma – budite originalni na svakom koraku

Da li i vi spadate u grupu ljudi koja ne može da odoli svim onim sitnicama koje vidi u izlozima raznih prodavnica, pa požuri brže-bolje da ih kupi? Tek po povratku kući uviđate koliko su vaše male slatke drangulije u stvari prilično beskorisne tričarije kojima najčešće ne možete naći baš ni jednu jedinu namenu. Tu mislimo i na onu neodoljivu šolju sa otkačenim natpisom koja baš i nije šolja za ispijanje čaja, već više neka interesantna fora, detalj, štagod…

Uglavnom, vrlo brzo shvatate da imate gomilu veoma interesantnih ukrasa, ali to je u suštini to. Nije svejedno ni kad pomislite na sav taj suludo potrošeni novac, verovatno ste zbog svega navedenog već imali par okršaja sa partnerom koji je, složićete se, bio u pravu kad vas je nazvao pomahnitalom kupoholičarkom. Da li to zaista mora tako da bude baš svaki put? Poneki interesantan i neobičan detalj dobro dođe svakom domu, ali ako već imate potrebu za posebno dizajniranim i pomalo luckastim stvarima, zašto ne biste pokušali spojiti lepo i korisno, i to tako što ćete tražiti prvenstveno ono što vam je neophodno i korisno za vaš dom, a tek onda i originalno?

Verujte, to uopšte ne mora da bude nemoguće, kako vam se može učiniti na prvi pogled. I dalje ste sumnjičavi? Da pođemo od nečeg jednostavnijeg kao što su otirači. Kako to otirači mogu da budu imalo maštoviti, pitate se u neverici. Ne žurite sa preuranjenim zaključcima, otirači se ne moraju nalaziti samo ispred vrata i na njima ne mora baš uvek stajati natpis ,,Home, sweet home’’ ili još čuvenije ,,Welcome’’.

Otirači – neka pokažu vaš smisao za humor

 Svima je dobro poznato koja je njihova osnovna uloga, samim tim nećemo se previše zadržavati na vrsti materijala od kojeg mogu biti sačinjeni, verujemo da ste se u to i sami dovoljno uputili i da znate šta vama najviše odgovara – sa resama, bez njih, svetlije ili tamnije boje… Dakle, vladate onim osnovnim znanjem i, bez sumnje, uspećete da nađete otirač za ulazna vrata kojim ćete biti zadovoljni.

Ali… Tu ne mora da bude kraj, kad je reč o kriterijumima za potragu. Ako ste već poznati u svom društvu kao osoba koja uživa u pravljenju duhovitih smicalica, zašto svoj duhoviti karakter ne biste iskazali i na ovom mestu? Tako je, otirači za ulazna vrata ne moraju biti strogo monotoni i predvidljivi, stoga se upustite u nešto dužu potragu ili pokušajte i sami da napravite otirač koji će izmamiti osmeh svakom vašem gostu. Zašto umesto uobičajenog ,,Dobrodošli’’, vaše goste ne bi sačekalo jedno neočekivano ,,Odlazi’’ ili ,,Opet ti’’? Sasvim sigurno niko vam to neće uzeti za zlo, a i natpis će verovatno biti jedna od tema razgovora.

Ukoliko vam se ovo čini isuviše grubim, možete biti umereniji i odlučiti se za neku duhovitu poruku poput ,,Nismo tu’’. Rešenja je, kao što i sami vidite, bezbroj, a najbolju varijantu ćete ipak najsigurnije osmisliti sami.

Verujemo da ćete bar uzeti u razmatranje ovaj predlog, ali i da će vam on biti samo podstrek za nešto kreativniji i manje skup dalji poduhvat kad je uređenje doma u pitanju. Imate našu punu podršku.