Ugaona garnitura – sinonim za udobnost i praktičnost

Mnogi se danas suočavaju sa manjkom prostora. Stanovi nikad skuplji, krediti kao i svi krediti, za neke nužno zlo i jedino rešenje da živite u svom stanu a ne da iznajmljujete. Mnogim mladim bračnim parovima dilema je kako da u novom stanu organizuju život i urede prostorije. Dnevna soba, spavaća soba, soba za dete… sve to lepo zvuči, ali šta kada stan ima jednu dnevnu i jednu spavaću sobu. Roditejima je tada zagarantovano spavanje u dnevnoj sobi, a detetu ili deci u spavaćoj. U tom slučaju najvažnije je da se izaberu najbolje ugaone garniture.

Kako od dnevne sobe napraviti spavaću

To je jedan od najčešćih slučajeva u brojnim porodicama – preko dana dnevni borava uveče se transformiše u mesto za spavanje. Čak i kada postoji dve spavaće sobe, roditelji ih rasporede na dvoje dece, naročito ako su dečak i devojčica, te oni opet završe u dnevnoj sobi. I to nije tako strašno – samo što prva potraga u tom slučaju treba da se svede na najbolje ugaone garniture. Ukoliko se pitate zašto baš izabrati najbolje ugaone garniture, odgovor je vrlo jednostavan. Ne zauzimaju puno mesta, lepo izgledaju i udobne su za sedenje, a sa opcijom razvlačenja  postaju i udobno mesto za spavanje.

Na šta posebno obratiti pažnju kada birate najbolje ugaone garniture

Od svega prethodno navedenog, najviše nas brine kako da odaberemo garnituru koja će biti udobna za svakodnevno spavanje. To treba da bude prioritet, a sve ostalo – izgled, boja, i ostale estetske karakteristike – staviti u drugi plan. S obzirom na to  da se ona svaki dan namešta i razmešta, razumljivo je da se moraju birati najbolje ugaone garniture po pitanju kvaliteta mehanizma. S druge strane, garnitura mora biti i laka za razvlačenje i skupljanje, te da možete očas posla i bez prevelikog napora da je razmestite. 

Odabir najbolje dimenzije je takođe jako važan

Kada ste ograničeni veličinom prostora za dnevni boravak, ugaone garniture su one koje najviše štede prostor. Najbolje ugaone garniture koje su namenjene da na njih može da sedi veći broj ljudi jesu one u obliku slova U, ali one ujedno i zauzimaju više prostora. Zato, kada se bira garnitura koja je dobra i za spavanje, i da zauzima manje mesta, bira se ona u obliku slova L. Ukoliko volite da okupljate veće društvo, nedostatak manje ugaone garniture može se nadomestiti tabureima, jastucima za sedenje i slično.

Šta ukoliko ugaona garnitura nije dovoljno dobra za spavanje

Ponekad čak i najbolje ugaone garniture ne mogu nadomestiti osećaj spavanja na krevetu a dušekom. Zato je potrebno preduzeti još nešto da se udobnost poboljša. To se danas najčešće radi tako što se na garnituru, kad se razvuče, postavi prostirka koja je uglavnom od popularne memorijske pene, koja doprinosi većem komforu. Danas su takve prostirke dostupne u gotovo svim radnjama sa nameštajem ili čak po radnjama gde se prodaje pokućstvo. One često mogu doprineti tome da se potpuno promeni osećaj udobnosti, pa sa njima i one neudobne garniture postanu udobne. Detaljno informisanje i pažljivo biranje ovako važnog komada nameštaja kao što su ugaone garniture važno je i zbog toga što njihove cene nisu nimalo zanemarljive, te su one investicija na duži period.