Tri najbitnije stavke za odabir benda za svadbu

Ne prave svi bendovi za svadbe odličnu atmosferu. Morate bend za svadbu prilagoditi vašim gostima. Vi najbolje znate u kakvom se okruženju krećete i šta je to što će zabavljati vaše goste. Baš iz tog razloga morate da obratite posebnu pažnju na pojedine stvari prilikom odabira benda za svadbe, kako ne biste omanuli. Gledajte da bend za svadbu poseduje sve karakteristike koje ste prethodno zamislili. Nemojte zbog nedostatka vremena odabrati bilo koji, jer mislite da savršeni ne postoji. Danas, od toliko velike ponude bendova za svadbe sigurno će se naći neki koji će vama u potpunosti odgovarati.

Od repertoara mnogo toga zavisi

U zavisnosti od toga da li želite da na vašoj svadbi dominira zabavna, narodna, strana, turbo fol, pop, rok ili starogradska muzika vi znatno sužavate izbor bendova. Istina je da postoji mnogo bendova za svadbe na čijem repertoaru se nalaze pesme iz svih muzičkih žanrova, ali sigurno da ih ne izvode sve jednako dobro. Uglavnom su najbrojniji oni bendovi za svadbe koji kombinuju domaće hitove, sa ponekim kafanskim starim pesmama. Takođe, mnogi bendovi znaju i one starije pesme, koje možda vole vaši stariji rođaci i prijatelji, pa će želeti da ih čuju upravo na vašoj svadbi, ukoliko bude postojala mogućnost naručivanja. U svakom slučaju vi birate. Ako odaberete bend koji svira samo najpoznatije domaće hitove, imajte u vidu da možda neće znati većinu nekih starijih pesama, koje budu zahtevali vaši gosti. Međutim, i za to ima rešenje. Neki bendovi za svadbe imaju više članova, odnosno pevača i pevačica koji su između sebe podeljeni i tačno se zna ko kakvu muziku izvodi. Pa tako, stariji članovi benda će sigurno znati i starije pesme, a mlađi će uglavnom biti zaduženi za muziku novijeg datuma. Zato, proveriti dobro šta se nalazi na njihovoj muzičkoj listi i u zavisnosti od vaših želja i potreba odabrati.

Interakcija sa gostima je presudna

Pored hitova koji se na vašoj svadbi budu izvodili, jako će biti važna interakcija sa gostima. Ukoliko bend za svadbu ne zna da komunicira, uslovno rečeno, sa gostima, dobrog provoda neće biti. Gosti neće biti zadovoljni ukoliko muzičari nisu raspoloženi, ukoliko ne znaju da ih u nekom trenutku nasmeju, razvesele i podignu na noge. To ćete najbolje proveriti ukoliko ih budete pre svadbe slušali negde. Probajte da nađete vremena i da ih slušate nekoliko puta, kako biste se uverili da je upravo taj bend za svadbe onaj koji vama u svakom smislu odgovara. Ukoliko su konstantno dobri, onda nemate više razloga za razmišljanje.

Više članova benda za bolju žurku

Ova stavka ne mora da bude presudna, ali svakako je bolje kada imate više muzičkih instrumenata i više različitih glasova. To je upravo važno zbog prethodno spomenute stvari, a to je da različiti članovi benda za svadbu pevaju različite muzičke žanrove. Pored toga, ukoliko članovi benda imaju između sebe dobru komunikaciju, to znači bolju zabavu za goste. Jako je bitno da zapazite na koji način se članovi benda odnose jedni prema drugima na svirkama i kako se ponašaju. Obično su u drugom planu oni članovi koji su za instrumentima, međutim pojedini bendovi za svadbe nekada u prvi plan ističu upravo te skrajnute muzičare, što može samo doprineti tome da vaše veselje bude što interesantnije. Takođe, dobar bend za svadbe prepoznaćete i po tome što se i upravo ti skrajnuti muzičari jako dobro zabavljaju i đuskaju tamo u pozadini. A kada se i oni dobro provode, onda nema sumnje da će takav provod biti zagarantovan i za vaše goste.