Tretmani lica u kozmetičkim salonima

Kozmetički saloni pored brojnih tretmana tela, sve više nude razne tretmane lice, koji našu kožu podmlađuju, ulepšavaju, zatežu i hidriraju. Mnoge dame sve više posećuju kozmetičke salone i do nekoliko puta godišnje kako bi se posvetile higijeni kože lica ali i oprobale razne druge tretmane koji kozmetički saloni sada nude.

Higijenski tretman lica

Skoro svaki kozmetički slon koji se bavi tretmanima lica, ima i ovakav tretman u ponudi. U stvari, sa higijenskim tretmanom se započinje čitav proces tretmana lica kako bi se koža lica priprimila na sve ono što je dalje čeka. Higijenski tretman lica prestavlja detaljno čišćenje kože lica, komedoekspresija, koja je prethodno naparena kako bi se pore proširile, i tretman bio efikasniji i manje bolniji. Nakon toga koža se maskama vraća u prvobitno stanje i hidrira po potrebi.

Voćne kiseline ili AHA

Još jedan od lčesto korišćenih tretmana u tretiranju lica koje kozmetički saloni koriste jeste tretman lica voćnim kiselinama. Ovaj tretman koristi se kao anti age tretman, jer uklanja bore, pigmentaciju i fleke. Isto tako, u zavisnosti od količine pomešnih kiselina zavisi i efekat, pa se one kosriste i na koži skolnoj aknama, jer otklanjaju površinksi sloj mrtvih ćelija i uspotavljaju normalan PH kože. Kiseline se najčešće koriste iz hrene, kao što je mlečna, limunka i glikolna kiselina.

Anti age tretmani

Naredni u nizu jesu svakako anti age tretmani, kojih ima više i uzavisnoti od kozmetičkih salona rade se na različite načine. Anti age tretmani uglavnom se baziraju na nanošenje maski i krema za lice baziranih na kolagenu i ostalim neophodnim sastojicima za revitalizovanu kožu. Takođe, preporuka je da se svaki od elemenata unosi kroz ručnu masažu i na taj način poveća efikasnost mišića lica, smanje bore, a neophodni elementi iz krema se upiju brže. Jedna od mnogobrojnih anti age tretmana svakako je mezoterapija, gde se određeni kokteli vitamina i seruma, iglicima ubacuju u kožu, koja postaje zategnutija, podmlađena i sjajna.

Naravno pored klasičnih anti age tremana, postoje i oni invazivni, odnosno hiruški, zatezanje lica, povećavanje usana, podizanje jagodica, zatezanje očnih kapaka. Međutim, kako se za invazivne metode traže i sturčna lica, potrebno je pronaći kozmetički salon koji će to i obezbediti.

Mikrodermoabrazija

Mikrodermoabrazija je jedan od tretmana koji se može izvoditi zasebno, dok ga pojedini saloni uključuju kao obavezni deo tretmana pri klasičnom higijenskom čišćenju lica. Mikrodermoabrazija predstavlja uklanjanje mrtvih slojeva kože sa njene površine i podsticanje cirkulacije. Rešava probleme nečiste kože, hiperpigmentacije, proširene pore, smanjuje bore i staračke pege. Takođe poboljšava apsorpciju elemenata iz krema i maski koje će biti nanesene na kožu. Vrši se vakumska masaža, krajevima sonde koji su obloženi česticama dijamanata, što doprinosi čišćenju i stvaranju novog kolagena.

Zetezanje lica, ugradnja implanta

Pored navedenih, kozmetički saloni sve više imaju u ponudi hiruške tremane lica, koje obavljaju stručne i sertifikovane osobe. Tu pre svega spadaju zatezanje lica, zatezanje očnih kapaka, ugradnja implanta, odnosno povećanje usana, korekcija nosa, liposukcija podbratka isl. Ovu su više estetski hiruški tretmani, koji trajno ili na duže staze koriguju izgled vašeg lica uz pomoć hiruških metoda. Bilo koji od ovih tretmana, zahteva stručnost, pedantnost i predanost, zbog mogućih komplikacija i dužeg oporavka.

Trajna šminka

Trajna šminka sve je popularnija kao metoda estetskog tretmana lica. Najčešeće se pod trajnom šminkom rade obrve i usne. Trajna šminka podrazumeva ubrizgavanje pigmenata pod kožu koji će joj dati prirodan ali sređen izgled. Ovi tretmani zahtevaju i korekciju u periodičnim razmacima, kaa je potrebno na određenim mestima dodati boju koju je lice apsorbovalo. Pigmenti i boje koji se koriste su prirodnog i biljnog porekla, te su potpuno bezbedni, ali je svakako preporučljivo pre tretmana posavetovati se sa licem koje tretman u kozmetičkom salonu izvodi.

Još zanimljivih tema o lepoti i zdravlju možete naći ovde.