Kako muškarci biraju burmu

Kada govorimo o venčanjima, pažnja je uglavnom usmerena na mlade i na to da joj taj dan bude što nezaboravniji. Odabir burmi je, u svakom slučaju, podjednako bitan zadatk kako za mladu tako i za mladoženju. Odabir pravog nakita za muškarca nije nimalo naivan posao.

Odabir metala

Burme za muškarce su najčešće izrađene od zlata, srebra, platine ili titanijuma. Odabir pravog metala nije samo pitanje estetike. Zlato je najčešći izbor za muško prstenje, zbog svoje izdržljivosti.  Titanijum se pojavljuje kao adekvatan izbor za one koji traže laganiji materijal, koji neće iritirati kožu. Srebro odgovara nekom klasičnijem stilu koji je jednostavan i prilagodljiv različitim muškim stilovima, mana mu je što nije toliko postojanog sjaja tokom vrmena.

Udobnost

Još jedan jako bitan uslov za najbolji odabir burmi je upravo koliko lagano prijanja na prst. Uopšteno, ovo zavisi od oblika i širine prstena. Udobnost burme upravo leži u tome koliko su ivice samog prstena zaobljene, a mogu se kupiti i anatomske burme. Pored ovoga, jako je bitno odabrati pravu veličinu. U skladu sa veličinom šake i prstiju se bira i širina burme. Postoji mnogo lakih i praktičnih načina da možete da odredite veličinu svog prsta, neke možete pronaći online, iz udobnosti vašeg doma i to onlajn. Na nekim sajtovima možete pronaći i sajtove koji pretražuju i upoređuju standarde koje uspostavljaju vezu između veličina u raznim dimensijama (onim u Velikoj Britaniji, Americi) kako biste pronašli sebi savršenu burmu. Neki od najjednostavnijih trikova da izaberete pravu veličinu prstena je da premerite obim vašeg prsta kada nije ni pretoplo ni previše hladno. Jednostavan je razlog ovog načina, toplota čini vaše prste raširenim, a hladoća skupljenim. U vezi sa ovim je i doba dana u kom ćete meriti veličinu prstena. Uzmite u obzir da prečnik svog prsta određujete na kraju dana, jer ujutru su vaše ruke i prste odmorniji, a tada su i manji. Ukoliko se dvoumite između dve veličine, opredelite se za malo veći, kako bi nošenje burme učinio što prijatnijom.

Kako muškarci nose burme?

Dok je neko nepisano pravilo da većina žena nosi svoje venčano prstenje i posle svadbe, sve vreme, kod muškaraca je malo drugačiji slučaj. Neki od njih će ih nositi sve vreme, dok postoje i oni koji burme ose u specijalnim prilikama. Takođe, treba obratiti pažnju na posao i aktivnosti kojima se muškarci bave. Recimo mehaničari bi trebalo da biraju prstenje koje je lako ukloniti sa ruke u slučaju da dođe do povrede na radu. Način na koji muškarci nose prstenje dosta zavisi od posla kojim se bave. Zato, uvek uzmite u obzir kakava burma je najpogodnija da se ukopi u opis vašeg posla, a da uvek nosi simbol privrženosti zajedništvu koji ste odabrali.

 

Dizajn

I muškarcima je bitna estetika prstena! Za one koji ne mogu baš da se odluče koju burmu bi nosili, najjednostavniji savet je da se upravljaju prema mladinom prstenu. Najčešće rešenje je odabir istog metala od kog se izrađuje prsten. Drago kamenje i dijamanti  nisu tipični za muške burme. Ukoliko je vama ipak stalo do nekog detalja, gravura bi mogla da bude dobra solucija.

Uzimajući u obzir to da je kupovina burmi, jedinstveno ulaganje i  da je važna i muškarcima, kao i ženama, treba birati pametno!