Trendi obuća za proleće/leto sezonu

Odevna kombinacija nikada ne može biti potpuna i zaokružena bez efektnog i stilski uklopljenog odabira obuće. Modni blogeri su ispratili nedelje moda u Njujorku, Londonu, Milanu i Parizu, i diskusija o tome šta poneti ove sezone uveliko je u toku.

Da li ćete se rešiti nekih starih sandala ili patika i tako stvoriti prostor u cipelarniku ne znamo, tek ovogodišnjim dizajnerskim rešenjima nećete moći da odolite. Pravi je trenutak da se nešto od ušteđevine za egzotično putovanje preusmeri na obnavljanje obuće za po sunčanom vremenu.

Patike

Skoro da nije bilo revije garderobe za proleće/leto, na kojoj modeli nisu poneli patike na pertlanje. Bilo da je reč o isključivo sportskoj ili elegantnoj varijanti, patike su prisutne i možete ih kombinovati sa šarenolikim dijapazonom garderobe. Aleksander Vang se odlučio za kežual varijantu i svojim patikama stavio crvene pertle i crni đon.

Da su patike definitivno trendi i IN vidimo i iz modela koje donosi Tommy Hilfiger, kreator koji je u patikama uspeo da vidi sandale i tako ih i dizajnirao. Ralph Lauren se odlučio za varijantu u kojoj one dosta podsećaju na cipele, dok rad Calvina Kleina sugeriše da je vreme da u patikama krenemo na klizanje – njegovi modeli podsećaju na sličuge, izgledajući pri tom vrlo slatko i milo.

Gladijatori u modnoj areni

Otvorenih prstiju, na visokoj potpetici, sa nešto manje kaiševa nego što smo navikli a koji petljanjem dosežu do kolena, ove sandale su nešto što je gotovo neophodno poneti u sezoni pred nama. Apsolutni hit u masi modnih pogodaka na ovu temu,  su sandale dizajnera Pola Endrjua. Kombinacija narandžaste i crne boje daje toplu formu, koja otapa i najledenija muška srca.

Salvatore Ferragamo je takođe izbacio sopstveni model popularnih sandala, kao i Kenzo, čije gladijatorke deluju kao da su stigle pravo iz budućnosti.

Vežite ih da vam budu taman

Gomila obuće za proleće/leto sezonu karakteriše opsesija kaiševa, traka ili bilo čega što se može unikatno i efektno vezivati, pertlati ili kako god fiksirati za vaše stopalo. Altuzarine crno bele espadrile, sa krupnim kuglicama koje im daju futuristički šarm, Fendijeve sandale sa visokom potpeticom u dezenu zmijske kože, retro stil Oscara de la Rente ili crvene visoke štikle iz brenda Miu Miu – greške nema, samo se dobro vežite.

Cipele sa čarapama

Cipele ili sandale, nebitno je, ovaj blesavi trend postao je apsolutni hit. Model obuće ispod stilizovanih, ali i očito ružnih čarapa, za ovaj trend u potpunosti je nebitan.

Akcenat je na čarapicama, od jednobojnih i elegantnih, preko raznobojnih i nesvakidašnjih materijala, sa resama i drugim nezamislivim dodacima. Da je stvar ozbiljna kao dokaz vam može poslužiti činjenica da su ih među prvima dizajnirali ljudi iz Chanela.

Sandale od teksasa

Teksas je vrsta materijal kojem ni vreme ni trendovi ne mogu ništa. Uvek je trendi, i bilo je pitanje vremena kada će se sa široke upotrebe u industriji garderobe i tašni proširiti i na proizvodnju obuće. Sa nečim od teksasa na sebi, uvek možete da uparite bele suknje ili majice, kožne jakne ili prosto još teksasa, i spremni ste za izlazak na piće.

U kombinaciji sa belim teksas šorcem i širokom do vrata zakopčanom košuljom možete za kompletnu šik kombinaciju da ukomponujete teksas espadrile.