Evo koje su ugaone garniture u trendu ove sezone

Bilo da opremate ili renovirate svoj dom, izbor ugaone garniture jedna je od skupljih i važnijih stavki na vašem spisku, te joj sigurno nećete prilaziti olako.

Zbog toga vam predstavljamo ovaj komad nameštaja u svim njegovim izdanjima koja će biti IN ove sezone, te se odlučite za neki od njih ukoliko želite da uživate u trendi enterijeru.

Neočekivani spoj boja

Započet u prethodnom periodu, ove sezone se nastavlja trend neočekivanog spoja boja kada su ugaone garniture u pitanju. Sada zaista možete pustiti mašti na volju i tragati za svim onim neobičnim nijansama i parovima tonovima. Neke od garnitura sa najviše stila i vrhunskom obradom možete videti ovde https://atlassofas.eu/sr/category/garniture/6359/

Kao posebno popularne, već se ističu ugaone garniture u kombinaciji bele i ljubičaste u tamnoj nijansi. Za njima ne zaostaje ni drečava zelena kao poseban akcenat ili šara u kombinaciji sa bež ili braon.

Istovremeno, marinska plava koja podseća na dubinu mora nastavlja da dominira dizajnerskom scenom, i seli se na ugaone garniture u još većem obimu – od kombinacije sa belom u monohromatskim izdanjima do jedna akcentovane šare na spojevima bele i svetle plave (u hladnoj nijansi).

Ono što dizajneri navode i kao praktično u okviru ovog trenda jeste činjenica da sada, uz ugaone garniture, ne morate mnogo planirati načine kako da akcentujete prostor, jer će šare ili boje ovog komada nameštaja to učiniti umesto vas.

Pruge za manje dnevne boravke

Vizuelno povećavanje dnevnog boravka nije redak slučaj, a ono se može postići na bezbroj načina, od kojih je jedan, svakako, i pametan izbor ugaone garniture.

Tako možete birati ovaj komad nameštaja u svetlijim tonovima koji su uvek zahvalni za kombinovanje, dok istovremeno uvećavaju prostoriju.

Sa druge strane, uzdužne pruge ugaone garniture će takođe biti od pomoći, jer će izdužiti čitavu sobu i dati joj na kvadraturi. Kada su u pitanju kombinacije boja, okrenite se beloj sa nekom pastelnom nijansom.

Sive ugaone garniture kao ultimativni hit

Verovali ili ne, siva će i ove sezone dominirati kao boja svakog enterijera. Tako će i ugaone garniture u njenim svetlijim i tamnijim nijansama biti veoma popularne, a kao posebno zanimljive izdvojiće se one akcentovane žutom bojom – jastuka ili samo jednog elementa sedalnog dela.

Ako se odlučite za tamne i teške nijanse sive, bela će uvek biti dobrodošla da malo razbije pritisak ovakvih tonova, te će tako ugaone garniture sa belim donjim delom – ispod sedalnog – biti pravo rešenje.

Ne izbegavajte sivu, jer je veoma pogodna za sve kombinacije, samo birajte nijansu prema veličini prostora – svetlija za manje kvadrature i obrnuto.

Klasika – bež i braon

Oni koji žele da ostanu u domenu klasike ove godine to mogu učiniti bez pritiska trendova, koji će se ponovo vratiti braon-bež kombinacijama. Tako će i ugaone garniture poneti ove boje, bilo da birate one od veštačke kože ili platna.

Ukoliko se okrenete šarama, znajte da će pozicija ugaone garniture morati da bude središnja i kao jedini akcenat prostora.

U suprotnom, i pogotovo ako želite da u potpunosti igrate na kartu klasike, veće ugaone garniture sa velikim jastucima kao naslonima, u monohromatskoj kombinaciji braon i bež biće pun pogodak.