online prodaja zimskih guma

Top 5 modela guma za sigurnost tokom vožnje

Ne kaže se bez razloga – “guma glavu čuva”. Jedan od ključnih faktora koji utiče na bezbednost tokom vožnje su gume. Gume su jedini kontakt između vozila i puta, pa je izbor odgovarajućih guma od velike važnosti za očuvanje života i sprečavanje nezgoda na drumovima. 

Vožnja po zimskim uslovima može biti posebno izazovna i većina ljudi ima problem oko izbora letnjih, a posebno zimskih guma. Danas je zastupljena online prodaja zimskih guma i na internetu se mogu pronaći gume mnogobrojnih brendova i karakteristika, što otežava izbor.  

U ovom članku ćemo istražiti pet najboljih modela guma koji se ističu po svojim karakteristikama za veću bezbednost u vožnji. 

Bridgestone Blizzak WS80 – za zimske uslove

Bridgestone Blizzak WS80 stoji kao pouzdan partner za vozače koji se suočavaju sa snegom i ledom. Ovaj pneumatik je specijalno dizajniran za poboljšanje bezbednosti i performansi tokom zimske vožnje. Sa svojim jedinstvenim šarama i gumom koja ostaje mekana čak i pri niskim temperaturama, Blizzak WS80 pruža odlično prianjanje na putu i smanjuje rizik od proklizavanja. 

Osim toga, ova guma je poznata po svojoj dugotrajnosti i ekonomičnosti, što je dodatni bonus za vozače koji traže izdržljive gume za zimu.

Tehnologija koja je odlikuje je specijalna smesa gume za niske temperature.

Michelin Pilot Sport 4S – za sportska vozila

Michelin Pilot Sport 4S je pneumatik koji se ističe po svojoj izvanrednoj sposobnosti za sportsku vožnju. Sa svojim visokim performansama, ovaj model guma omogućava vozačima da uživaju u brzoj i agresivnoj vožnji pri putovanju bez ugrožavanja bezbednosti. 

Razvijen sa pažnjom prema detaljima, Michelin Pilot Sport 4S nudi odlično prianjanje na suvom i mokrom putu, što ga čini idealnim izborom za one koji vole sportske automobile. Ovaj pneumatik takođe dolazi sa tehnologijama koje poboljšavaju kočenje i upravljivost, što ga čini idealnim za vozače koji cene izvanredne performanse i bezbednost tokom sportske vožnje.

Tehnologija koja je odlikuje je multipleksiranje silikonskih polimera za bolje prianjanje.

Goodyear Assurance WeatherReady – univerzalne gume

Vremenski uslovi mogu se brzo promeniti i vozačima su potrebne gume koje će se prilagoditi tim promenama. Goodyear Assurance WeatherReady je model univerzalne gume koji se ističe svojom sposobnošću da se nosi sa različitim vremenskim uslovima. 

Ovaj pneumatik dolazi sa inovativnom tehnologijom koja omogućava odlično prianjanje i kontrolu na suvim, mokrim i snežnim putevima. Bez obzira na to da li vozite po kiši, snegu ili suvom putu, Assurance WeatherReady će vam pružiti osećaj sigurnosti i stabilnosti. 

To ga čini idealnim izborom za vozače koji žive u regionima sa promenljivim vremenskim uslovima.

Tehnologija koja je odlikuje je V-Tred za bolje prianjanje.

Pirelli Cinturato P7 All Season Plus – za svestrane potrebe

Za vozače koji traže gume koje mogukoristiti pri različitim uslovima tokom cele godine, Pirelli Cinturato P7 All Season Plus je odličan izbor. Ovaj pneumatik kombinuje performanse letnjih i zimskih guma u jednom, omogućavajući vozačima da se osećaju sigurno tokom cele godine. 

Sa svojim specijalnim spojem gume i šarom gazećeg sloja, Cinturato P7 All Season Plus nudi odlično prianjanje, upravljivost i udobnost. Osim toga, ova guma je poznata po niskom nivou buke, što će vozačima omogućiti prijatniju vožnju bez nepotrebnih distrakcija.

Tehnologija koja je odlikuje je Ecoimpact tehnologija za smanjenje potrošnje goriva.

Continental ExtremeContact DWS06 – za sportske performanse u svim uslovima

Ako ste vozač koji traži gume koje će pružiti izvanredne sportske performanse bez obzira na vremenske uslove, Continental ExtremeContact DWS06 je pravi izbor. Ovaj pneumatik je dizajniran za vozače koji žele brzinu, upravljivost i prianjanje, bez obzira da li je put suv, mokar ili prekriven snegom. 

DWS06 dolazi sa specijalnim tehnologijama koje omogućavaju odlično prianjanje i kontrolu, čak i pri visokim brzinama. Ova guma je idealna za sportske automobile i vozače koji žele da uživaju u dinamičnoj vožnji.

Tehnologija koja je odlikuje je SportPlus tehnologija za poboljšano prianjanje.

Bezbednost u vožnji je prioritet koji se ne sme zanemariti. Pravilan izbor guma može značajno doprineti bezbednosti na putevima, smanjujući rizik od nesreća i poboljšavajući performanse vozila u različitim uslovima. 

Pet modela guma koje smo istražili – Bridgestone Blizzak WS80, Michelin Pilot Sport 4S, Goodyear Assurance WeatherReady, Pirelli Cinturato P7 All Season Plus i Continental ExtremeContact DWS06 – svaki se ističe po svojim karakteristikama za veću bezbednost u vožnji

Pre nego što se odlučite za kupovinu novih guma, preporučujemo da pažljivo razmislite o svojim potrebama i uslovima vožnje kako biste odabrali model koji će vam najbolje odgovarati. Bez obzira na izbor, investiranje u kvalitetne gume je investicija u vašu sigurnost i sigurnost drugih na putu.