Stvari koje morate znati ako planirate put u Kinu

Organizacija putovanja u sopstvenoj režiji može biti pravi izazov, ali i neverovatno iskustvo sa druge strane. Ako se odlučujete na ovaj korak treba da imate na umu dosta stvari koje je neophodno pripremiti. Ali za daleka putovanja mnogo je lakše i praktičnije angažovati turističku agenciju.

Od ove godine u našoj zemlji obnovljena je avio-linija između Beograda i Pekinga i jedna smo od retkih zemalja u regionu koja ima direktan let za Kinu iz Beograda. To je doprinelo da i turističke agencije krenu da spremaju ponude za ovu vrstu putovanja.

Praktične informacije o zemlji

Narodna Republika Kina je država u istočnoj Aziji, najmnogoljudnija zemlja sveta koju karakteriše jedna od najstarijih neprekidnih civilizacija na svetu. U odnosu na površinu ona je treća zemlja na svetu i pruža se od Tihog okeana na istoku do planinskog predela Tibetske visorani na zapadu, pa sve do pustinjskog pojasa na severu i tropskih džungli na jugu.

Karakteriše je izrazito kontinentalna klima, što znači da su vremenski uslovi takvi da su leta jako topla, dok su zime sa druge strane izuzetno hladne.

Odlično je mesto za putovanje tokom cele godine, kada je reč o jedinstvnom i o nesvakidašnjem iskustvu. Ova drevna i misteriozna zemlja uvek je bila privlačna destinacija za turiste širom sveta i sve one koji su željni novih i očaravajućih iskustava.

Glavni grad, odnosno prestonica je grad Peking, valuta koja se koristi je kineski juan, a govori se kineski jezik.

Nije potrebno posedovanje vize za turističke posete.

Uslovi putovanja zbog pandemije

Treba imati na umu i uslove za putovanje koji se odnose na pandemiju virusa kovid-19. Državljani Srbije koji putuju letovima za Kinu iz Beograda potrebno je da imaju dokaz o potpunoj vakcinaciji, ali i dva negativna PCR testa urađena u periodu od 48 odnosno 24 sata pre poletanja, različitim metodama kod različitih nadležnih zdravstvenih institucija u Srbiji.

Rezultate je potrebno elektronskim putem dostaviti njihovoj Ambasadi u Beogradu radi dobijanja elektronskog sertifikata koji je uslov za putovanje.

Osim toga, svi putnici su u obavezi da borave u centralnom karantinu 7 dana i potom u dodatnoj samoizolaciji od 3 dana.

Tokom tog vremena putnici su u obavezi da urade 5 PCR testova.

Kako i gde se mogu naći informacije o letovima za Kinu iz Beograda?

Kada se odlučite za destinaciju i upoznate sa svim njenim čarima, znamenitostima, istorijom i drugim važnim i praktičnim informacijama sledeća stvar je bukiranje leta, odnosno avio karte.

Iz naše države omogućeni su letovi za Kinu iz Beograda od strane različitih avio kompanija i ka različitim gradovima ova predivne zemlje. Rezervacije su moguće online u svega nekoliko koraka tj. klikova i na svakom sajtu na kojem nađete ponudu letova za Kinu iz Beograda, naći ćete i uputstvo za istu.

To omogućava da se uporede cene avio karti različitih prevoznika, ali i da se nađe odgovarajući let za vremenski period koji odgovara vašim planovima.

Prosečno vreme trajanja leta iz Beograda do Pekinga je oko 11 sati.

Kada ste završili bukiranje avio karte možete da pređete na bukiranje svog smeštaja i organizujete prevoz od aerodroma do istog, i praviti ostatak plana za put.