Šta treba znati pre kupovine Bluetooth slušalica?

Razmišljate o kupovini nekih Bluetooth slušalica, ali ne možete da odlučite koje su najbolje. Bez obzira da li se odlučite da sami kupite Bluetooth slušalice ili ćete ih dobiti u sklopu paketa pri kupovini novog mobilnog telefona, sigurni smo da ćete uživati. Ako vas zanima kako funkcionišu bežične slušalice, kako se upoređuju dve vrste slušalica i šta je za vas bolje, bežične slušalice u odnosu na žične, onda ste na pravom mestu. Ovde smo da vam kažemo sve što treba da znate o Bluetooth bežičnim slušalicama i kako da odaberete set koji odgovara vama.

 U nastavku pronađite vodič koji objašnjava sve aspekte koje morate uzeti u obzir prilikom izbora uređaja.

Trajanje baterije

Ovo je jedna od najvažnijih karakteristika. Baterija vaših slušalica određuje koliko dugo možete slušati muziku bez punjenja uređaja. U većini slučajeva naći ćete niz uređaja koji prelaze prosečno vreme reprodukcije 4–5 sati do onih sa baterijom od 15 sati.

Pronaći ćete i određene modele koji uključuju futrolu za punjenje da biste ih u svako doba napunili. To znači da neće biti potrebno da ih povežete sa napajanjem. Nakon što se futrola napuni, moći ćete da napunite slušalice tri puta. Na ovaj način možete uživati u svojoj muzici kad god želite.

Vrste slušalica

Zatvoreno ili otvoreno? Sa trakom za glavu ili u ušima? Najpre razmislite o najudobnijim slušalicama za vas. Ovo je glavni aspekt koji treba imati na umu, a ne boja ili završetak. Imajte na umu da će biti dana kada ćete provoditi sate koristeći Bluetooth slušalice.

Tehnologija

U okviru široke palete slušalica na tržištu postoje jednostavni modeli ili modeli sa ekskluzivnim karakteristikama. U mnogim slučajevima ove funkcije su rezultat ugrađivanja novih tehnologija koje poboljšavaju audio doživljaj.

Ako tražite nešto drugačije od onoga što već znate, preporučujemo vam da se upoznate sa različitim vrstama tehnologije koje trenutno možete pronaći na tržištu.

Slušalice sa aktivnim poništavanjem šuma imaju unutrašnju strukturu koja pojačava muziku koju slušate i smanjuje pozadinsku buku. Veoma su korisne ako tražite uređaj koji pruža snažne basove. Dva modela koja trenutno uključuju aktivno uklanjanje buke zamišljena su da putuju bez da vas ometaju šumovi u okruženju: avioni, vozovi, autobusi … Jedino što je važno je muzika koju slušate.

Pametni telefoni, Bluetooth slušalice i glasovni asistent

Da li želite da pitate pametni telefon za dnevnu vremensku prognozu, a da ga ne vadite iz džepa? Ova funkcija omogućava glasovnom pomoćniku na pametnom telefonu da postavlja pitanja pomoću ugrađenog mikrofona. To znači da ćete uštedeti vreme jer nećete morati svaki put da vadite telefon. Savršeno je ako nosite slušalice na putu do posla ili sa posla i treba da proverite neke informacije na telefonu.

Prava bežična veza

Bluetooth slušalice omogućavaju vam da potpuno zaboravite na kablove. Većina kompaktnih slušalica ima dostupan bežični signal i na ovaj način, nijedna žica ne visi dok šetate, putujete ili trenirate u teretani.

Sada znate koje su to glavne funkcije koje treba da imate na umu prilikom kupovine nekih Bluetooth slušalica. Jedino što treba da uradite je da odaberete model koji najbolje odgovara vašim potrebama.