Smernice za odabir dobrog stana za izdavanje na Karaburmi

Na samo 5 km od užeg centra Beograda smešteno je naselje Karaburma. Oivičeno je obalom reke Dunav sa jedne i brda Zvezdara sa druge strane. Iako je to deo opštine Palilula itekako je poznato i traženo kao mesto gde se može pronaći dobar stan za izdavanje.

Šta to nudi Karaburma svojim stanovnicima pa je među najatraktivnijim lokacijama za stanovanje? Ko najčešće traži stan i kakvi su uslovi?

Odgovori na ova pitanja će pomoći da se otkriju razlozi zašto je ova lokacija toliko atraktivna.

Izdavanje stanova na Karaburmi za studente

Na Karaburmi postoji Dom za studente što je uvek velika prednost pri izdavanju stana. Pokazalo se da je blizina studentskih centara, menze i dobra povezanost sa fakultetom ključna da bi se neka lokacija uopšte razmatrala za iznajmljivanje.

Za izdavanje stanova na Karaburmi raspon cena je zaista širok i uglavnom zavisi od opremljenosti stana, spratnosti, tipa grejanja. Studente naročito zanimaju mesečni troškovi za režije i da li je zgrada u blizini autobuskog stajališta, a manje ih zanima spratnost ili posedovanje lifta.

Ulica Salvadora Aljendea je ujedno i okretnica za linije gradskog prevoza 16, 23 i 25 pa je i ovo mesto gde je izdavanje stanova na Karaburmi među atraktivnijima.

Stanovi za samce i porodice

Obe grupe rado iznajmljuju stan u ovom delu Palilule jer im je centar blizu, ali je i dovoljno daleko.

Samci mogu za kratko vreme stići do drugih urbanih delova grada, a opet plaćati dosta nižu kiriju nego da stanuju u samom centru Beograda.

Višečlanim porodicama Karaburma daje mir i zelenilo, 5 osnovnih škola i veliki broj vrtića. Izlete na reku i odmor od gužve po povratku sa posla.

Kada je u pitanju izdavanje stanova na Karaburmi tražena struktura je slična kao u ostatku Beograda – garsonjere, jednostobni i jednoiposobni stanovi su najtraženiji za iznajmljivanje.

Mesečni troškovi su niži, a uslovi života dovoljno dobri i u najmanjim garsonjerama pa samci radije biraju ovu varijantu, a porodice ipak iznajmljuju prostranije stanove. Za 200 eura se može iznajmiti stan veličine od 40 od 50 mkv što je veličina dvosobnog stana.

Agencija za promet nekretnina – brzo do idealnog prostora

Obraćanje agenciji štedi vreme za potragu za najboljim stanom koji se izdaje. Iako je

ponuda velika, Karaburma je atraktivna lokacija pa je i tražnja ogromna, naročito u avgustu i septembru pred početak nove studentske godine.

Agenti će prema željama klijenata izdvojite stanove i omogućiti posetu. To je mnogo ekonomičnije nego da se svaki oglas lično poziva i traže informacije. Kada se stan traži bez posrednika treba više vremena da bi se pronašla odgovarajuća ponuda uz odgovarajuću cenu.

U agenciji su jasno i transparentno predstavljeni svi uslovi najma:

Visina kirije

Visina depozita

Svi vlasnički dokumenti su provereni

Na ovaj način se dobijaju dobre i prave informacije koje su osnov za pravilno odlučivanje „da li iznajmiti stan ili ne?“

Izdavanje stana na Karaburmi je osobeno jer je malo takvih lokacija koje nude i dobru putnu vezu, puno prirodnih lepota, odlične uslove za odgajanje dece, a opet da se živi u širem centru jedne metropole.