Šta može da prouzrokuje loša oralna higijena?

Ako oralnu higijenu uzimate zdravo za gotovo, onda ćete se vrlo brzo susresti sa mnogim problemima. Ako nemate sada trenutno nikakve probleme kada je reč o oralnom zdravlju, to ne znači da treba da se ponašate neodgovorno prema sebi. Vaša usta, vaši zubi, desni, deo su vas. Deo, na koji i te kako mora da se pazi, deo o kome treba voditi računa.

Sačuvati prirodne zube verovatno je jedan od većih uspeha kada je zdravlje u pitanju. Uvek smo tu negde između želja da imamo dobre navike i naše realne situacije, ali naravno i mogućnosti. Odvojiti par minuta u toku dana za oralnu higijenu nije mnogo, a prilično će da vam znači.

Loš i čudan zadah

Prvo što ćete da primetite kada ne održavate na pravi način oralnu higijenu, jeste zadah. Ukoliko vi taj neprijatan zadah, čudan zadah osećate i sami, onda morate da znate da nešto ne radite kako treba. Ukoliko i promenite navike, a loš zadah se i dalje oseća, onda morate  da tražite savet od stomatologa ili da odete kod njega na detaljan pregled, na kojem će on ustanoviti šta nije u redu sa vašim zubima ili ustima.

upala-desni

Upala desni

Vrlo čest problem koji se javlja jeste i upala desni. Upala desni može i te kako da bude opasna, jer može da prouzrokuje mnoge veće bolesti. Kada ne održavate pravilno higijenu, upala desni se javlja kao neka vrsta „rešenja“. Upalu desni prepoznaćete po tome što će desni krenuti da vas bole, što će krenuti da otiču na neki način. Takođe, spremite se i na krvarenje koje je moguće, ukoliko ne održavate higijenu kako treba. Upala desni sama po sebi ne mora da bude toliko strašna. Ipak, ako se ne leči na vreme, upala desni može da preraste u mnogo gori problem. Ovo oboljenje možete eliminisati i prirodnim sredstvima. Da saznate nešto više o tome posetite ovaj link: http://www.probotanic.com/informacije/izborite-se-sa-upalom-desni-na-prirodan-nacin/

Ispadanje zuba

Da, i ovo je moguće usled loše oralne higijene. Na gubitak zuba mogu da utiču mnoge stvari. Jedna od stvari svakako jeste upala desni. Kada vam se dogodi upala desni, važno je da znate koje korake treba da preduzmete. Ne smete čekati poslednji momenat, jer tada možete da ostanete bez jednog ili više zuba. Čim primetite prve simptome upale desni, odmah treba da odete na pregled kod zubara.

Problemi sa plućima

Moguće je da dobijete upalu pluća zbog loše higijene. Zapravo, ovo nije niti malo naivno. Pored mnogih drugih bolesti, koje možete da dobijete kada ne koristie praivilno četkicu, konac i ostalo. I sami znate da se u našim ustima nalazi mnogo bakterija, a mi ih unosimo u organizam. Što više smanjimo postojanje bakterija u našim ustima, to će biti manja mogućnost da one dospeju u pluća.

dijabetes

Dijabetes

Morate imati u vidu da loše bakterije koje se nalaze u našim ustima mogu i te kako da proizvedu probleme, u bilo kom momentu. Loša higijena, pored toga što može da dovede do nekih, može se reći blažih varijanti poput početnog stadiona upala desni, sve do pojave dijabetesa. Sigurno ne želite da dobijete dijabetes na ovaj način, a naravno niti na bilo koji drugi. Sprečiti se može, samo terba da se malo više angažujete.