Da li je postavljanje parketa u kupatilu dobra ideja?

Ako želite da promenite izgled vašeg kupatila i da to bude nešto malo drugačije od onoga što viđamo svaki dan, onda definitivno treba da tragate za malo neobičnijim elementima. Parket u kupatilu je apsolutno iz te priče. Ovo se možda može učiniti kao nesvakidašnji potez, ali definitvno treba da probate, ukoliko o tome razmišljate. Parket je vrlo tražen ne samo kada je kupatilo u pitanju, nego i kada je u pitanju celokupno uređenje vašeg stana ili kuće. Ako znate šta želite i imate jasnu predstavu o tome, onda je ugradnja parketa u kupatilo jedna od boljih odluka koje ćete doneti u svom životu. Evo i razloga:

Parket u kupatilu je stilski perfektan i vrlo poželjan

Parket u kupatilu deo je skandinavskog stila, kojeg odlukuje jednostavnost, prefinjenost, elegancija, minimalizam i pre svega lepota izgleda. Skandinavski stil potencira prirodne materijal i zato su podovi od drveta savršeni. Skandinavski stil jeste pomalo retro, ali ukomponovan sa svim modernim i savremenim elementima prirodnih materijala, ali pre svega drveta. Postavljanjem parketa u vaše kupatilo, učinićete da vi vaš dom postane deo ovog vrlo dominantnog stila, koji je prilično popularan širom sveta. Kao što je već rečeno, ovaj stil odlikuje jednostavnost elemenata, tako da kada postavite parket u vaše kupatilo treba da razmišljate i o ostalim elementima. Vaša kada treba da bude jednostavna. Svi dodatni elementi ne treba da budu izloženi i vidljivi, nego spakovani u određenim policama, koje su opet jednostavne i napravljene od prirodnih materijala.

Treba izabrati vodootporne parkete

Prvo na šta se pomisli kada se govori o ugradnji parketa u kupatila jeste vlaga, podizanje parketa usled viška vode i slično. Zato, ne treba da birate bilo koje parkete, već treba odabrati vodootporne parkete za vaše kupatilo i nećte apsolutno imate bilo kakvih problema. Danas su vrlo popularni i ekološki parketi za kupatila, tako da bi trebalo i o njima da razmislite. Opet ćemo se nadovezati na skandinavski stil, jer on izuzetno potencira ekološku zaštitu, tako da ukoliko već želite da sledite ovaj stil, onda bi bilo dobro da izaberete ekološke parkete za vaše kupatilo. U tom slučaju problem sa vlagom, uništavanjem ili podizanjem parketa se nikako neće javiti.

Ukoliko želite parket velike čvrstoće i trajnosti, onda birajte bukov parket.

Birate one koji se lako održavaju

Treba izabrati vrlo kvalitetan parket za vaše kupatilo. Pored toga što je stilski prihvatljiv, kao i vodootporan, odnosno ekološki, on mora da bude i lak za održavanje. Pre kupovine parketa treba se dobro raspitati o svim njegovim karakteristikama, pa čak i konsultovati one koji imaju parkete u svojim kupatilima, da biste za svoj dom, odnosno kupatilo izabrali onaj koji vam najviše odgovara.

Otporan na oštećenja

Kao i svaki parket koji birate za vaš stan, tako i parket za kupatilo treba da bude otporan na mnoga oštećenja, a ne samo vodootporan. Opet treba ponoviti da je važno da izaberete parket koji je izuzetno kvaliteta, od dobrog drveta, kako bi vam trajao što duže. Oštećenja, uglavnom fizička su uvek moguća. Međutim, vi to u svakom slučaju možete sprečiti odabirom dobrog parketa. Sa druge strane dobro je znati i da ukoliko dođe do oštećenja, parket u kupatilima lako može da se zameni i je još jedna od prednosti i razloga zašto je dobra ideja odabrati parket za kupatilo.