Korisni saveti za uređivanje dečije sobe

Ponekad je vrlo teško pronaći inspiraciju i ideju kako urediti dečiju sobu. Ona treba da predstavlja prostor u kojem će vaš mališan da uživa. U ovom tekstu ćemo vam predstaviti nekoliko predloga da biste se inspirisali i dobili ideje za uređenju dečije sobe.
Iako uređivanje prostora može nekom biti izazov, ali za prave kreativce je zabavan projekat gde uživate u igri sa decom. U nastavku pročitajte naše predloge za inspiraciju.

Neutralna zidna površina

Prostorija koja je sveže okrečena odmah daje život u svakom stambenom prostoru, a izbor boja je kao što je opšte poznato neograničen. Mi vam preporučujemo neutralne boje zidnih površina koje će se lako uklopiti sa posteljinom za bebe vašeg mališana ili nameštaj. Dobra ideja je i da jedan zid naglasiti intenzivnom bojom koja će biti u fokusu prostorije.

 

Iskoristite dečije crteže

Sve što vaši mali umetnici crtaju možete da uramite. Na taj način dečijoj sobi ćete dati originalnost i prepoznatljivi pečat. Možete da iskoristite i ramove koje već posedujete i od njih napravite jednu malu galeriju na delu zida koja će vašeg mališana predstaviti kao pravog kreativca i dati mu ideje za dalja mala umetnička dela.
Fotografije vas i vaše dece, takođe možete uramiti ili preuzeti crteže iz njihovih omiljenih slikovnica i sa njima ulepšati prostor.

 

Zidne tapete sa omiljenim likovima iz crtanih filmova

Tapete su vrlo ekonomične za zidne površine. One mogu da daju svežinu svakoj prostoriji. Tapete možete veoma lako odlepiti sa zidova, a da ne oštetite malter ili fasadu kada ih budete skidali. Ovo je vrlo pogodan način da sobu prilagodite uzrastu vašeg deteta i da menjate motive na tapetama kako vam dete raste.

 

Poigrajte se sa oslikavanjem zidnih površina

Ukoliko imate dara za slikanje možete naslikati omiljenog superheroja vašeg deteta na zidu. Ipak, ako se odlučite na ovaj potez, mi vam savetujemo da koristite bojice koje se lako skidaju sa zidnih površina jer posle možete da imate poteškoće skidanja istih.

 

Osvežite prostor zavesama

Ukoliko su zavese kod mališana jednobojne i dosadne, ne morate da kupujete nove. Prostor u dečijoj sobi možete veoma efektivno osvežiti tako što ćete ih ukrasiti nakitom ili ukrasnom dugmadi ili sašijte zavesu od jednobojnog materijala gde će se istaći dekoracija koju ste stavili na njih.

 

Posteljina za bebe sa jarkim bojama

Ukoliko ste odlučili da boja zidnih površine ostane u neutralnim bojama, mi vam savetujemo posteljinu za bebe sa jarkim bojama. Takođe, podni jastuci daju toplinu prostoru i praktični su da se dete igra na podu bez bojazni da će se prehladiti. Potrudite se da kad birate posteljinu za bebe ona bude od prirodnih materijala.

Osvežite nameštaj

Kako bi nameštaj bio prepoznatljiv uvek možete da uradite reorganizaciju u sobi, kupite novi ili restaurirate postojeći koji imate.

Ukoliko se opredelite da zamenite nameštaj možda možete da porazmislite o tome da kombinovanjem delova postojećeg kreirate nov komad koji će te ofarbati i uklopiti sa dekorom posteljine za bebe u dečijoj sobi.
Ipak, ukoliko se odlučite da se rešite starog nameštaja jer guši sobu, uvidećete koliko imate više prostora koji vas može podstaći na kreativne ideje za uređenje.

Restauracija starog nameštaja je odlična ideja i predstavlja način da se uštedi.