Scholl obuca – lagan korak za svaki dan

Da li znate koliko kostiju sadrži ljudsko stopalo?

Ukupno vam 26 kosti pomaže da se krećete i da uvek stignete tamo gde hoćete. Ali…

Ako ne brinete o zdravlju svojih stopala, teško da ćete moći da uživate u svakom koraku. Zato budite obazrivi, negujte svoja stopala, jer siguran korak podrazumeva i posebnu negu nogu.

O tome su mislili i u Čikagu pre 119 godina kada je mala prodavnica cipela odlučila da zaposli momka koji se zvao Vilijam Scholl. Njegov posao je bio da dizajnira i pravi uloške za stopala, a zatim on počinje i da se bavi proučavanjem ovih delova tela. Najviše ga je interesovala anatomija i fiziologija stopala.

I tako, pre više od jednog veka počinje da se proizvodi Scholl obuca. Tek nekih pola veka kasnije Scholl obuca na tržištu postaje popularna, a kupci su shvatili da je ova anatomska obuca drugačija od ostale. Upravo su udobnost, komfor, stabilnost i prilagodljivost prednosti koje anatomska obuca ima za razliku od druge manje kvalitetne obuće. Projektovana je biomehanički, a stopalu je omogućeno uživanje i udobnost, zato ne iznenađuje što Scholl obuca uvek ide u korak sa trendovima i zašto stalno unapređuje kvalitet i dizajn.

Ponuda je raznovrsna, pa se na našem tržištu mogu naći zenske cizme, medicinske klompe, papuče, sandale, a sva obuca online je dostupna. Prijatan i udoban hod i prilagođavanje svakom stopalu osnovne su karakteristike koje anatomska obuca ima. Za svaki vaš korak, tu je Scholl obuca.

Problemi sa stopalima

Da li stalno nosite ravnu obuću?

Jeste li od onih dama koje iz kuće ne izlaze dok ne obuju visoke štikle?

I jedna i druga obuća može da dovede do problema sa stopalima. Patike, baletanke, zenske cizme sa visokim potpeticima mogu uticati na deformitet stopala. Ako primećujete da vas stopala sve više bole i da vam, nekada udobna obuća danas smeta, onda se radije odlučite za modele sa nižim potpeticama.

Stručnjaci su saglasni da je anatomska obuca broj jedan kada je zdravlje stopala u pitanju. Da li biste stalno nosili anatomsku obuću?

Scholl obuca online nudi različite modele. Zenske cizme sa visokim potepicama trebalo bi da zamenite obućom koja ima nešto manju štiklu i koja je udobnija i komfornija. Ako pak ne znate, Scholl obuca ima takve modele, udobnu, komfornu obuću koja je idealna za sve prilike.

Brzo i lako pronađite koji su to modeli, jer obuca online vam pruža priliku da izaberete kvalitetne zenske cizme, udobne muške cipele, dečije sandale i još mnogo drugih modela.

Medicinske klompe – spas za medicinsko osoblje, ali i ne samo za njih!

Kada pomenemo klompe, šta prvo pomislite?

Holandija, lekari ili nešto treće, šta vam najpre padne na pamet?

Klompe svoje poreklo vode iz Holandije. Nastale su pre nekoliko vekova, a u početku su bile drvene. Medicinske klompe danas su uglavnom neizostavni deo medicinske opreme, ali da li ste se nekada zapitali zašto baš lekari nose ove medicinske klompe?

Lekari mnogo vremena provode stojeći i zato im se preporučuje udobna i kvalitetna obuća, a ova anatomska obuca je pravi izbor za svakog lekara ili medicinsku sestru. Nakon 7-8 sati stajanja jedino što možete da osećate jesu bolovi u zglobovima i stopalima, ali to ne mora da bude uvek slučaj. Ako se odlučite za medicinske klompe sigurni smo da se nećete pokajati. Udobne, lake za obuvanje i skidanje, medicinske klompe postale su obavezni saveznici skoro svih lekara i drugog medicinskog osoblja.

Uverite se i sami!