serviran biftek

Ručak od kog će vam poći voda na usta

Koji je najzdraviji, a koji najukusniji ručak u Beogradu? Gde se može najbolje jesti i koje su pogodnosti velikog mesta samo su neka od pitanja koja turisti prestonice najčešće postavljaju. Mada i sami građani se najčešće odlučuju za ukusne obroke u beogradskim restoranima. 

Šta se najčešće naručuje u restoranima?

Obrok kombinovan od mesa i grilovanog povrća, već više od jedne decenije najtraženiji je na listi obroka. Varijacija je samo u vrsti i načinu pripreme mesa. Grilovano povrće je uvek dobar izbor, a obrok će upotpuniti recimo meco. Ako volite biftek Beograd, kao najveći administrativni, kulturni, ekonomski i obrazovni centar nudi i najširu ponudu u restoranima. Pored obroka koju nudi klasično pečeno meso sa povrćem, primećena je sve češća potražnja za obrok salatama. Cezar salata postaje pravi hit, s obzirom da u svom sastavu sadrži proteine, vlakna i vitamine iz povrća.

Kombinacija namirnica

Postoje restorani, picerije, pivnice i slični prostori koji nude hranu uz piće. U takvim restoranima možete sami birati kombinaciju namirnica za vaš obrok, a zahvaljujući ovakvoj mogućnosti možete dobiti obrok kakav želite. Recima, pivnica „Crni petao“ nudi spisak namirnica koji možete modifikovati i prilagođavati svom ukusu.

Slaganje namirnica 

Vrsni kuvari dobro poznaju način slaganja namirnica jedne sa drugom. Upravo iz tog razloga možete probati nesvakidašnju kombinaciju slatkog i slanog, voća kao glavnog dodatka glavnom jelu, kombinaciju priloga uz ribu ili biftek. Beograd kao najveći centar kulinarstva to može obezbediti. Recimo, mlečni proizvodi idealno se mogu kombinovati uz kuvana jela, poput kupusa, gulaša, ćufti, ali i uz meztluke. Riba se uklapa uz bareno povrće, dok pečeno meso bilo kog porekla ide uz grilovano povrće. Belo vino se pije uz morske plodove, dok crno i crveno uz crveno meso. 

Hrana za poneti

Pored upotrebe tradicionalnog načina konzumiranja hrane, a usled ubrzanog tempa življenja moguće je uspostaviti obrok za poneti. Odnosno, možete svoj serviran i topao ručak pojesti kod kuće, u kancelariji ili dok čekate dete sa treninga. Zahvaljujući ovakvom načinu isporuke hrane, mnogi restorani su značajno povećali promet. Kada je reč o hrani za poneti, nije uobičajeno da je u pitanju brza hrana, kako mnogi odmah pomisle, već je reč čak i o kuvanim jelima. Na jednostavan i lak način možete pozvati restoran i izabrati ručak po želji koji će biti dopremljen na vašu adresu. Na taj način uštedećete vreme kako za pripremu, tako i za eventualni odlazak u restoran. 

Cena vašeg obroka

Ručak od koga će vam poteći voda na usta u Srbiji jeste obično obrok koji je tradicionalan za domaće podneblje. Bez obzira da li je u pitanju sarma uz mlečni proizvod, meso ispod sača, roštilj ili već nešto drugo, u zavisnosti od afiniteta, izbor će biti pun pogodak. Kvalitet je zagarantovan, uz pristupačnu cenu. Analizom tržišta utvrđeno je za glavno jelo uz hleb i salatu potrebno izdvojiti od 600 do 5.000 dinara. Razlika u ceni zavisiće od vrste obroka, eventualnih priloga, egzotičnih začina, ali i restorana u kome ćete ručati. U svakom slučaju Beograd, a generalno gledano čitava Srbija dobro je tlo za kvalitetnu hranu, uz izuzetno pristupačnu cenu.