Renovirajte stan u skladu sa trendovima

U svakoj sezoni postoji ono što se posebno ističe kada je u pitanju renoviranje stana. Međutim, sve više se primećuje da se potencira na originalnosti i kreativnosti, kada je u pitanju renoviranje stana i uređenje enterijera. Pojedine osobe ne vole da zavise od trendova. One stvaraju sopstvene trendove I u tome uživaju. Drugi, pak prate trendove i po tome se upravljaju u svakom segmentu života. Ni jedno ni drugo nije loše, niti pogrešno. Na vama je da odlučite hoćete se uskladiti sa trendovima ili ćete nastaviti sa vašom pričom.

Najvažnije od svega je da se prilikom odluke konsultujete i sa profesionalcima. To je za neke poslove obavezno, kao što su na primer instalacije, gde električari moraju obaviti taj posao, dok neke odluke naravno možete doneti i sami.

skandinavski stil

SKANDINAVSKI STIL

Iz sezone u sezonu ovaj stil osvaja polako sve veći broj ljudi. Ovaj stil karakteriše jednostavnost I elegantnost. Karakterišu ga nežne i pastelne boje. Dominiraju siva, bela I crna boja. Ovaj stil karakterišu sitnice. U sitnicama je čar. Takođe, podovi su u vrlo nežnim braon-sivo-belim bojama. Ukoliko se budete pridržavali ovog stila biće vam veoma prijatno u vašem domu. Postoji toliko ideja kako da svaku prostoriju uredite prema skandinavskom stilu. Takođe, za ovaj stil je veoma bitna svetlost. To znači, što više prozora to bolje. Nemojte preterivati sa zavesama u različitim drečavim bojama. Ne zaboravite, da ukoliko želite da ceo stan karakteriše ovaj stil, ne treba da bude nikakvih iskakanja.

CRTANJE PO ZIDOVIMA

Slike na zidu su uvek aktuelne I uvek predstavljaju vrlo interesantne I vredne detalje u vašem stanu. Međutim, nekada možete biti malo odvažniji I zaobići slike. Možete kreirati umetničko delo na zidu. Prilikom renoviranja stana, odnosno faze krečenja, isplanirajte šta biste voleli da imate na vašim zidovima. To mogu biti čak otisci šaka vaše dece, ukoliko je u pitanju dečija soba. Međutim, ono što je svakako trend ove sezone kada je u pitanju renoviranje stana jeste crtanje ramova na zidovima I različitih drugih interesantnih oblika. To će učiniti vaš stan vrlo interesantnim I originalnim.

OTVORENI ORMARI

Otvoren ormari su hit ove sezone. Međutim, razmislite dobro pre nego što ih ugradite. Naime, imajte u vidu da ti ormari uvek moraju biti sređeni, jer će se oni baš uvek videti. Police, komode I sve ono gde držite neke određene sitnice trebalo bi u skladu sa ovim trendom da bude potpuno transparentno. To znači da ne možete ukoliko žurite samo da potrpate stvari u fioku I ostavite tako. Sa druge strane otvoreni ormari vas mogu podstaći na to da budete uredniji. Takođe, oni deluje vrlo interesantno I daju jedan potpuno novi izgled nakon renoviranja stana.

SUVA GRADNJA I RETRO STIL

Suva gradnja se najčešće koristi kada želite da pregradite dve prostorije. Ona je vrlo popularna već duži niz godina. Korišćenjem kvalitetnih građevinskih materijala za suvu gradnju, napravićete odličnu promenu. Razmislite dobro o pregrađivanju jedne prostorije, jer na taj način možete dobiti nov izgled. Retro stil u kombinaciji sa modernim i trendi elementima je svakako jedan od najvećih hitova ove, ali I prethodnih sezona. Čar je u tome što vas svi ti retro elementi podsećaju na neko prošlo mirnije vreme. Te retro, drvene stvari pružaju određenu vrstu toplote I sigurno ćete se u takvom stanu osećati komfornije i lepše. Naravno, ni u ovom slučaju ne treba preterivati, već gledajte da budete umereni i jednostavni. Ako ste se odlučili za retro stil, stručnjaci preporučuju da izbegavate PVC stolariju. Međutim i tu možete napraviti mali izuzetak i zaobići pravila. Danas postoji veliki izbor ukrasnih folija kojima se PVC stolarija može uokviriti, pa ako ste veliki ljubitelj retro stila, a želite i ovaj tip stolarije, rešenje je u folijama sa drvenim elementima.