PVC prozori – osnovne karakteristike

Može se reći da su prozori jedan od najvažnijih delova našeg doma, kuće ili stana. Dobri prozori su osnova, potreba i na neki način smisao. Kao što je važno da imate dobar nameštaj, dobre krevete za spavanje, dobru opremu za kuvanje i spremanje hrane, isto tako su i dobri prozori neophodni za vaše svakodnevno funkcionisanje. Možda toga niste svesni sada, međutim, ukoliko kasnije počnu da vam se događaju neke neprijatnosti, onda ćete shvatiti da je trebalo da možda malo više uložite u prozore. Zato govorimo o jednoj vrsti prozora, koji se i te kako koriste. Reč je o pvc prozorima, inače vrlo popularnom tipu prozora kod nas, ali i u svetu.

PVC Prozori su dugotrajni

Krećemo od jedne karakteristike, koja možda i nije najvažnija, ali svakako vredi napomenuti i to. Naime, pvc prozori su dugotrajni. Dugotrajnost podrazumeva da pvc prozori opstaju u vašem domu zaista dugi niz godina, bez bilo kakvih većih naznaka propadanja ili starenja. To je u suštini poenta mnogih stvari koje želimo da imamo u kući – da nam što duže traju u svom najboljem obliku. Upravo zbog toga se mnogi odlučuju na kupovinu pvc prozora, zato što znaju da kada ih jednom kupe, onda su oni rešili mnoge probleme.

PVC prozori su dobri izolatori

Pre svega moramo da kažemo da kažemo da su pvc prozori napravljeni tako da oni ne „osećaju“ kada je leto, kada je zima. Ekstremne temeprature na njih ne mogu da utiču. Čak i kada je napolju temperatura u minusu, niti kada je temperatura napolju ekstremno u plusu, pvc prozori ne trpe promene. Udari vetra, kiše, grada i snega takođe su nešto na šta su pvc prozori otporni. Kada već govorimo o pvc prozorima i povezujemo ih sa vremenskim uslovima, moramo napomenuti da su oni i odlični izolatori. Dakle, nema strujenja hladnog vazduha, vetra i slično, kada je na primer izuzetno hladno napolju. Toplota iz vaše kuće neće odlaziti. Kada je leto, toplota neće ulaziti u vaš stan, odnosno kuću. Naravno, potrebno je da celu kuću opremite pvc prozorima, kako bi sve ovo o čemu smo govorili bilo moguće.

Lako održavanje PVC prozora

Nema potrebe za nekim posebnim sredstvima kada su pvc prozori u pitanju. Dakle, potrebna vam je samo tečnost za prozore i čista krpa i to je cela filozofija kada su u pitanju pvc prozori. Sve ostalo je vrlo jednostavno i lako. Naravno proces prljanja je nešto što ne možete da sprečite, posebno kada su u pitanju prozori i kada je kiša na primer ili prljav sneg. Tragovi nakon tako nekih nepogoda će ostati, ali je sreća kod pvc prozora, što ćete to u samo nekoliko poteza obrisati i prozori će sijati kao da su tog trenutka postavljeni.

Jednostavna manipulacija PVC prozorima

Kod pvc prozora tehnologija otvaranja i zatvaranja je vrlo jednostavna. Nema lupanja, guranja, nameštanja, specijalnog zatvaranja. Postoji samo jedan način da zatvorite i otvorite pvc prozore, a to je jednostavan i lak način. To je ono što oduševljava većinu i, između ostalog, ovo je jedan od glavnih kriterijuma kada se biraju pvc prozori. PVC prozori se uklapaju u svaki enterijer stana, bilo da su stanovi veće površine ili manje pvi prozori se mogu izraditi po meri.