Kako urediti enterijer u 2018.

Iako već uveliko gazimo 2018. godinu, nikada nije naodmet istražiti nove trendove i ideje za svakodnevni život, u onom kreativnom smislu, bilo da je reč o oblačenju, nezi, kuvanju, uređenju enterijera ili nečemu sasvim drugom. Iz godine u godinu definitivno imamo sve više slobode da pratimo sopstvena pravila i radimo ono šta nam je volja, ali ako su vam ipak potrebne neke smernice kako da, u ovom slučaju, uredite prostor u kojem najčešće boravite, evo šta dizajneri preporučuju:

Praktični elementi

Prošlo je vreme kada smo mnoge stvari koje zapravo treba da budu praktične birali u onim nepraktičnim varijantama samo zato što su izgledale dobro. Pa pogledajte samo par svojih omiljenih cipela koje ne možete da nosite koliko su neudobne ali su tako lepe da ste morali da ih kupite! Dakle, parola ove godine je – samo praktično! Naravno, praktično ne znači nužno i ružno, a savršen dokaz za to jesu rolo zavese koje su napravile pravu pometnju u uređenja enterijera jer su, otprilike, sve ono što smo ikada želeli od zavesa! Ako vam je potrebna inspiracija i ideje jednostavno potražite Lukić Rolet rolo zavese jer imaju odlične primere koji mogu biti odlična inspiracija za uređenje enterijera.

Dakle, rolo zavese su izuzetno atraktivne jer su dostupne u mnogo različitih boja i dezena i zaista se lako uklapaju u svaki enterijer i stil. Sve što zamislite, u estetskom smislu, možete da sprovedete u delo, ali estetika nije jedino zbog čega su svi zavoleli rolo zavese. One su i jako praktične jer se jako lako održavaju, a ne zadržavaju prašinu i mirise kao „klasične“ zavese. Osim toga, izrađene su od različitih materijala koji vam, u zavisnosti od vaših potreba, garantuju zaštitu od sunca ili pak prilagodljivo osvetljenje. Rolo zavese su zato odlične kako za privatne, tako i za poslovne prostore, što ih definitivno smešta na sam vrh potreba, ali i trendova u uređenju enterijera.

Nameštaj po meri

Jedan od vodećih trendova je i pravljenje nameštaja po meri. Sve više ljudi se odlučuje na izradu nameštaja po meri jer im daje slobodu u uređenju enterijera svoga doma. Ne samo da nameštaj može biti izrađen po tačnim dimenzijama koje su vam potrebne već je moguće i odabrati dezen, boju , okov za nameštaj i prilagoditi ga vašim potrebama i enterijeru. Ako uporedimo cene nameštaja po meri sa cenama fabrički izrađenog nameštaja nema neke velike razlike ali u svakom slučaju nameštaj po meri je nešto jeftiniji, pritom neke prateće usluge su besplatne kao što je prevoz i montiranje nameštaja po meri.

Boje

Godina 2018. će biti godina boja! Pantone je već odredio da će boja 2018. biti ljubičasta, ali ne morate da se zaustavite ovde. Ljubičasta je sasvim u redu, ali i sve druge upadljive, vibrantne boje. Ako verujete u značenje boja, onda proverite šta znači boja koju želite da unesete u prostor u kojem najčešće boravite ili na osnovu značenja omiljenih nijansi odlučite koju boju tačno želite u svom okruženju. Uglavnom, ako birate jarke boje, pokušajte da ih svedete na minimum, odnosno da „obojite“ samo detalje dok ćete krupnije elemente ostaviti u nekim neutralnim nijansama. Na kraju krajeva, minimalizam nikada neće izaći iz mode!

Neobični detalji

Ako ste umetnička duša, oduševiće vas činjenica da će se razni neobični detalji i aksesoari za kuću jako ceniti ove godine. Da li će to biti neobične i zanimljive slike, ukrasne figure, „otkačeni“ luster ili nešto sasvim drugo, nije ni važno, bitno je da imate detalj koji će dati pečat vašem ličnom prostoru. Čak i da je vaš dom (ili pak kanelarija) uređen u minimalističkom stilu, detalj ili ukras koji odskače stvoriće zanimljiv efekat zbog kojeg će vaši gosti i te kako dobro pamtiti mesto u kojem su boravili. Ako volite umetnine, ova godina je pravo vreme da novac uložite u komad koji neće samo zadovoljiti vaše estetske potrebe, već će i izgled vašeg doma podići na sasvim novi nivo! Ideja za uređenje enterijera je monogo. Samo je važno odabrati pravu i prilagoditi je vašim potrebama i ukusu.