Microblading obrva – japanska metoda za iscrtavanje obrva

S obzirom na to da se na našem telu mogu uočiti određene asimetrije u razvoju leve i desne polovine tela, ukoliko je ta asimetrija izraženija – prvenstveno će biti uočljiva na licu. Kažu das u obrve jedan od najlepših ukrasa na licu. Međutim, ukoliko imate različit oblik leve i desne obrve, to može da vam pokvari lepotu i dovede do manjka samopouzdanja.

Muškarcima možda to i nije veliki problem, ali žene i te kako obraćaju pažnju i na najsitnije detalje, pa su spremnije da odu čak i pod nož ili igle ne bi li dostigle lepši izgled. Ukoliko imate problem sa drugačijim izgledom obrva, postoji skoro bezbolna metoda uz pomoć koje ćete imati savršeno ukrašeno lice – microblading obrva ili japansko iscrtavanje obrva, održavanje istih!

Šta znači microblading obrva?

Microblading obrva predstavlja tehniku iscrtavanja dlačica i popunjavanje obrva za njihov najprirodniji izgled uz pomoć mikroiglica ili sitnih nožića. Ovo je metoda za trajno japansko iscrtavanje obrva, održavanje obrva, a iscrtavanje se radi ubacivanjem pigmenta na način da simulira prirodan izgled. Žene koje su već imale iskustva sa japanskim iscrtavanjem obrva mogu da potvrde da ovakav način za popunjavanje obrva pruža takav efekat kao da stalno imate make-up, a u stvari imate samo lepo oblikovane i negovane obrve.

Takođe, besprekoran i prirodan izgled metoda microblading obrva daje i damama koje su pogrešno čupale svoje obrve ili su ih izgubile usled zdravstvenih problema ili nekog drugog razloga. Obrve koje više nemaju svoj prirodan oblik, veličinu i gustinu uz japansko iscrtavanje obrva i održavanje dobiće opet svoj stari izgled!

Iskustva sa japanskim iscrtavanjem obrva

Mnoge poznate ličnosti već su čule za popunjavanje obrva microblading tehnikom, pa su pohitale da probaju ovaj trend prirodnog izgleda i “šminkanja” obrva. Iako na forumima mogu da se pročitaju i neka negativna iskustva sa japanskim iscrtavanjem obrva, ukoliko odete u provereni kozmetički salon koji ima iskustva u ovakvoj tehnici za popunjavanje obrva i zapošljava profesionalce – pozitivni rezultati su vam zagarantovani!

Prilikom iscrtavanja koriste se prirodne boje, odnosno one koje najviše podsećaju na boju vaših obrva, a popunjavanje obrva se izvodi u pravcu prirodnog rasta vaših dlačica. Microblading obrva ili japanska metoda za popunjavanje obrva učiniće da imate trajnu šminku na obrvama i da one uvek izgledaju savršeno sređeno i negovano!

Korekcija obrva urađenih japanskom metodom iscrtavanja

Ukoliko ste nezadovoljne izgledom svojih obrva ili ste usled neznanja i preteranog čupanja postigle neželjeni oblik – vreme je da se uradi korekcija obrva! Da ne biste same svaki dan olovkom crtale i radile popunjavanje obrva, najbolje bi bilo da pronađete provereni salon lepote u kojem će korekcija obrva biti najbolje urađena.

Ukoliko ste radili microblading obrva, znajte da je i za ovaj postupak neophodna korekcija obrva nakon određenog perioda! Iako je japansko iscrtavanje obrva, održavanje polutrajni metod, korekcija obrva radi se na svakih nekoliko meseci kako bi se pojačala boja ili gustina obrva ili nadoknadili drugi nedostaci nastali u međuvremenu.

Kako izgleda celokupan metod za japansko iscrtavanje obrva, održavanje i korekcija obrva?

Microblading obrva je metoda za popunjavanje obrva na koju ćete potrošiti oko sat vremena kod kozmetičara. Svi mi imamo različit tip kože, oblik lica, potrebe i želje, a iskusni kozmetičar je tu da u razgovoru sa vama dođe do najboljeg rešenja za vaše obrve! Ustvari, najveći deo vremena izgubi se na merenje i pripremu za japansko iscrtavanje obrva, dok sam postupak iscrtavanja i popunjavanje obrva traje vrlo kratko. Iskustva sa japanskim iscrtavanjem obrva opisana korak po korak izgledaju ovako:

  • Olovkom se iscrta probna forma, a kada ste zadovoljni oblikom, veličinom i gustinom tada započinje popunjavanje obrva bojom koja je najpribližnija prirodnoj boji vaših obrva.
  • Za najprirodniji izgled vaših obrva neophodno je da se dlačice crtaju jedna po jedna.
  • Nakon otprilike tri nedelje potrebno je da se uradi prva korekcija obrva kako bi se videlo da li je potrebno još negde dodati dlačicu, pojačati boju ili slično, dok se redovna korekcija obrva sprovodi na oko šest meseci ili godinu dana.
  • Japansko iscrtavanje obrva – održavanje radi se uz pomoć kreme za posttretmansku negu koju po pravilu dobijate u salonu, a kozmetičar vam daje uputstva za korišćenje iste. Za pravilno održavanje i negu bitno je da bar nedelju dana izbegavate odlazak u solarijum, na sunčanje, da ne nanosite puder i šminku preko obrva, ne idete na agresivne tretmane lice, kao i da izbegavate saune i bazene.

Beauty Boom salon lepote jedan je od renomiranih estetskih salona gde možete dobiti različite stručne i kvalitetne usluge. Jedan od njih je i japansko iscrtavanje obrva, održavanje i korekcija obrva koja je uračunata u cenu. Kod nas ćete garantovano dobiti obrve o kakvima sanjate! Posetite naš salon i podelite sa drugima svoja pozitivna iskustva sa japanskim iscrtavanjem obrva!

Autor teksta: Biljana Radojčić