Pravila za uklapanje televizora većih dimenzija

Televizori većih dimenzija su sve popularniji i zapravo su veoma korisni. Ipak treba obratiti pažnju i na rezoluciju, a ne samo na veličinu. Te dve stavke i te kako treba uklopiti. Ništa vam neće značiti televizor prevelikih dimenzija, ukoliko je rezolucija veoma loša. Zato pre svega treba da birate kvalitetne televizore, sa kvalitetnom slikom i odličnim zvukom. U to treba ulagati najviše. Ipak, ukoliko želite kvalitetne televizore, ali većih dimenzija onda treba da razmišljate i njihovom uklapanju u enterijer.

Mali stanovi nisu pogodni za velike televizore

Koliko god vi bili fan televizora većih dimenzija, to neće biti baš moguće ukoliko živite u manjem prostoru, bilo da su u pitanju kuće ili stanovi. Jednostavno, morate da sagledate celokupnu situaciju, ali i da imate u vidu sledeće činjenice. Kada su pitanju televizori većih dimenzija, morate da razmišljate i o tome gde ćete ih smestiti. Ukoliko želite da ih smestite na neku policu, onda i ta polica mora da bude veća, a što je veća polica ona će zauzeti mnogo više prostora nego što bi trebalo i samim vaš stan će izgledati još manje. Kada živite u malim stanovima treba da gledate da oslobodite što je moguće više prostora, jer će samo na taj način stan delovati prostranije i to će biti bolje u svakom smislu. Ukoliko ipak želite velike televizore bez obzira na sve, onda predlažemo da to budu televizori koji će biti okačeni na zid. Naravno i u ovom slučaju treba obratiti pažnju na nosače za televizor, jer i njih morate uklopiti.

Najbolje mesto za velike televizore – zid

Nikako nećete pogrešiti ukoliko velike televizore, uz pomoć nosača za televizore okačite na zid. To je najsigurnija opcija, kada je u pitanju i uređenje enterijera, ali i funkcionalnost. Kada razmišljate o kupovini velikih televizora, treba da razmišljate i o kupovini nosača za televizore. Nosači za televizore nisu univerzalni i morate ih prilagoditi kako vašem zidu, tako i vašem novom televizoru. Na ovaj način ostaje vam mnogo slobodnog prostora na polici ispod televizora ili oko televizora. To znači da taj prostor možete da iskoristite za nešto drugo, da na police postavite fotografije vama bitnih ljudi ili ostale sitnice koji će vaš enterijer učiniti lepšim.

Pokretljivi nosači za televizore

Vrlo je važno da kada imate velike stanove i velike televizore, da izaberete pokretljive nosače za televizore, kako biste ekran uvek mogli da prilagodite vašem vidnom polju i kako biste sebi napravili najugodniju atmosferu. Nosači za televizore nisu skupi i postoji mnogo veliki izbor, tako da vam neće biti teško da izaberete. Pokretljivi nosači za televizor su jako važni za one televizore većih dimenzija.

Ne dozvolite da vam tv bude centar dnevne sobe

Televizor nije toliko bitan uređeaj kada je u pitanju uređenje enterijera. S toga treba primat dati nekim drugim stvarima. Kada nako uđe u vaš dom, ne treba odmah da uoči vaš televizor, kolikih god on dimenzija bio. To znači da treba da se potrudite oko drugih stvari, na kojima će biti fokus. Izaberite dobar nameštaj, odnosno dobro ga rasporedite. „Utoplite“ vaš dom fotografijama, figuricama, simbolima, slikama na zidu, osušenim ili prirodnim svežim cvećem, knjigama, svećama. Zapravo je moguće da vaš TV ne bude centar vašeg stana, čak iako je većih dimenzija.