Sve što treba da znate kada je reč o štampanju flajera

Kojim god biznisom da se bavite nikada neće biti greška ukoliko izradite i flajere. To je jedan vid promovisanja vašeg posla i to može samo da vam pomogne u daljem biznisu. Ukoliko se odlučite za štampu flajera treba da imate u vidu nekoliko stvari. Pre svega, važno je da znate kakav će biti izgled vaših flajera, zatim koliko će vas koštati štampa flajera, ali i da odredite na kojim mestima ćete deliti flajere i da li ćete platiti nekome da deli flajere ili ćete to samostalno raditi.

Kako treba da izgleda jedan dobar flajer?

Flajeri treba da izgledaju što luđe i originalnije, a opet jednostavno. Na flajeru treba da se nalaze sve potrebne i korisne informacije, ali je dobro da se nađu i one malo manje bitne, koje mogu da utiču na privlačenje potencijalnih korisnika. Dakle, flajer treba iskoristiti od ugla do ugla. Treba na nahvalite svoj biznis, ali da u tome ne preterate. U zavisnosti od toga koji je biznis u pitanju ne bi bilo loše primeniti i malo prihvatljive patetike. Na primer: „usrećite voljenu osobu“, „dajte svojoj porodici povod za sreću“ itd. Nemojte da preterujete u veličini flajera. Kada su u pitanju flajeri, najčešće korišćeni format jeste A6 format. Na tom formatu može da stane mnogo informacija. Nikako nemojte da zaobravite neku fotografiju, ilustraciju ili nešto što će direktno podsećati na ono čime se vi bavite.

Koliko košta štampanje flajera?

U slučaju da ne računamo da će vam neko drugi raditi dizajn flajera i da ćete to sami osmisliti, biće potrebno da platite samo štampu flajera. Cena štampe flajera zavisi od formata, od toga da li se štampa u boji, od toga da li na flajeru postoji i više boja. Tako će vas na primer štampa flajera A6 formata u boji, sa informacijama sa obe strane koštatiti oko 3500 dinara. U ovu cenu ulazi štampa 500 komada flajera. Ako želite flajere u jednoj boji, sa informacijama na samo jednoj strani, onda će vas to koštati oko 1500 dinara. Naravno i ovde je reč o 500 komada.

Ko treba da deli te flajere?

Flajere možete da delite i vi kao vlasnik svog biznisa. Flajeri se obično dele u blizini vaše radnje. Važno je da prilikom deteljenja flajera kažete i ključnu reč, kojom želite da privučete kupce. „Popust“, „poklon“, „širok asortiman“ i slično su jako dobre reči kojma možete da privučete pažnju kupaca. Nakon što završite sa štampom flajera dobro bi bilo da razmislite da li želite i da li imate vremena da sami delite flajere ili će to neko raditi umesto vas. Dnevnica je obično do 1000 dinara za devojke i momke koji žele da dele flajere, tako da treba imati u vidu i ovaj potencijalni trošak. flajeri

Šta su najveći propusti?

Gramatičke i slovne greške su definitivno najveći propusti koji mogu da vam se dogode. Nikako ne bi smelo da vam se desi da napravite gramatičku grešku. To vam gotovo niko od potencijalnih kupaca neće oprostiti. Naime, stvoriće jako lošu sliku o sebi i onda štampom flajera ne samo da nećete postići ono što želite, već možete da samo da naškodite svom biznisu. Druga greška jeste svakako loša rezolucija flajera. Štampu flajera treba da uradite u dobrim kopir radnjama, koje su proverene i koje će vam čak i dati savet u vezi sa tim šta bi bilo najbolje da uradite kako bi vaši flajeri što bolje ispali.