Pojašnjenje nekih poslova koji se traže u Americi

Ukoliko ste odlučili da idete u Ameriku verovatno ste rešili i da prečešljate sve moguće forume i sve sajtove svih mogućih agencija. Kada čitate na forumima, često svi pišu one poslove koje su obavljali u Americi, a za koje možda nikada niste čuli.

Oni govore o poslovima u Americi na engleskom jeziku, odnosno kako ih oni tamo zovu, a nama to može da bude poznato, ali može da nam bude i potpuna nepoznanica. Sa druge strane jasno je da vi možete prevesti šta to znači, ali vama svakako treba i informacija što to tačno znači. Dakle pored ponude poslova u Americi, potrebno je da znate šta svaki posao nosi sa sobom. 

 

Šta je to busser? 

Kada vidite da je u ponudi poslova u Americi i posao busser-a, onda je to znak da traže nekog ko je pomoćnik konobara. To bi tako najlakše moglo da se prevede, odnosno da busser upravo to i podrazumeva. Dakle, ako biste radili kao busser, to znači da biste vi brisali stolove, sređivali još po nešto po restoranu. To znači da biste vi donosili možda nešto gostima, u zavisnosti od toga šta se dogovorite sa konobarom. To znači da biste vi možda i postavljali sto i donosili neke vrste pića gostima. Ali to znači i da biste vi donosilo možda i deo hrane, poput hleba ili tako nešto slično. Dakle kada se radi o poslovima u Americi koji u svom nazivu uključuju i reč busser, treba da znate da se to uglavnom odnosi na konobara. 

 

Šta je to frontdesk? 

Iako mnogi mešaju ovaj posao sa recepcijom u bilo kom sektoru, npr. u tepih servisu front desk zapravo podrazumeva posao na recepciji. Ovo je veoma odgovoran posao, a ponekad i veoma zahtevan i kod nas se ovaj posao i te kako ceni i poštuje i kod nas morate za ovaj posao perfektno da poznajete jezik. Kao i kod nas i kod njih traže da znate više od jednog jezika, s tim što vam se tamo srpski baš i ne računa. Dakle, računa vam se engleski na prvom mestu, kojeg morate da govorite kao maternji. Zatim vam se računa i drugi jezik. U zavisnosti od turista, onda će se i utvrditi i pre samog zaposlenja koji jezik je potrebno da znate. Dakle ako je opšte poznato da se u tom mestu najviše Italijana okuplja, onda je jasno koji drugi jezik treba da znate. Španski, nemački, turski, francuski – svi su oni potrebni. Čim znate više od jednog jezika vi ste praktično već dobri za tu pozciju. 

 

Šta je to bellboy?

Oni koji nisu bili u Americi verovatno ne znaju na šta se odnosi ova vrsta posla. Dakle kada govorimo o poslovima u Americi i spomenemo i posao pod nazivom bellboy, onda treba da znate da se ova pozicija ogleda u dočekivanju gostiju na ulazu hotela i pomaganje da se njihov kofer preveze do sobe. Dakle, vi imate pomoć u vidu mašine na točkovima koja vam u tome pomaže, ali se smatra da je ovaj posao u Americi i te kako fizički težak i zahtevan. Obično ga obavljaju muškarci. Dobro je i da znate da ovaj posao zahteva i dobro poznavanje engleskog jezika. 

 

Šta je to landscaping? 

Ako odaberete ovaj posao u Americi znajte da ćete održavati zelene površine, pre svega travnjake. Obično ćete ih održavati u hotelima, odnosno u dvorištu hotela ili dvorištima nekih drugih ugostiteljskih objekata.