PODNO GREJANJE: SVE PREDNOSTI OVE VRSTE GREJANJA NA JEDNOM MESTU

Dok još uvek traje zima, koja ide i do velikih minusa čak i u gradskim sredinama, često pomislimo na koje sve načine bismo mogli da dogrevamo naš prostor ili pak možda o njegovoj kompletnoj promeni. Danas su nam dostupni različiti vidovi izvora toplotne energije, a mi vam danas donosimo prednosti jednog od njih, u pitanju je podno grejanje, za sve vas koji razmišljate u tom pravcu, ili imate neku dilemu u vezi sa tim. Električno podno grejanje je moderan vid grejanja (u nekim slučajevima i dogrejavanja) koji je jednostavan za korišćenje i njegova namena je uprava ta da zagreva prostor. Njegova instalacija, kao što mu samo ime kaže je ispod završne podne površine. Kutija sa termostatima za podno grejanje se najčešće postavlja na zid ili neka druga dostupna mesta, kako biste lako mogli da kontorlišete toplotu u vašem objektu.

Široka namena i primena

Električno podno grejanje je toliko univerzalno da ga koriste ljudi u stanovima i kućama, mnogi se odlučuju za ovaj vid grejanja svog poslovnog prostora, a neki čak i za izvor toplote i zagrevanje prostora u svojim vikendicama. Mnogi za podno grejanje kažu da je jednostavno, ekonomično, a uz sve to još i ekološki održivo i prihvatljivo. Njegova prednost ogleda se i u tome što može služiti kao glavni izvor toplote, ili kao dopunski, zatim za zagrevanje celog prostora ili samo pojedinih prostorija. Sistem električnog podnog grejanja može biti postavljen i instaliran sa električnim grejnim kabolovima ili mrežama. Njegova prednost u ovom slučaju je u tome što ga vrlo lako možemo isključiti ukoliko nam nije potrebno, a što je posebno bitno onima koji razmišljaju o ovom vidu grejanja za svoje vikendice ili prostore koje ne koriste svaki dan, već povremenom, čime se štedi električna energija. 

Dugotrajnost i sigurnost

Jedna od stvari koja je kada su investicije u grejanje prostora u pitanju jeste koliko će ono trajati i kakvu sigurnost daje. Podno grejanje je dugoročna investicija, veoma troškovno isplativa, koja nedvosmisleno emituje veliku snagu i odlične performanse i više desetina godina. Samim tim i garancija koju će vam dati prilikom instalacije je velika, što takođe govori o sigurnosti koju nam ovaj izvor toplote nudi. Posebno važna stavka u odabiru grejnog tela za prostor o kojem razmišljate, a posebno za onaj u kojem ćete živeti je svakako i bezbednost tog grejnog tela. Uz podno grejanje bićete bezbedni i sigurni jer on ne sadrži nijedan od zapaljivih energenata, eletrični kabolovi su obloženi zaštitnim bakarnim slojem, nema dostupnih delova koji mogu da izazovu neki nepravilan spoj ili kvar. 

Ušteda prostora i zdrav izor toplote

Već smo pomenuli da instalacija kablova ili mreža podnog grejanja ide ispod podne površine, ne vidi se, a jedino što će zauzeti mali delić vašeg prostora jeste pomenuta kutija sa termostatima za kontrolu temperature i grejanja. Zato je ovaj vid grejenja odličan izbor za manje stanove i poslovne prostore. Prijatan osećaj toplote koji emituje podno grejanje je ujedno i zdrav jer je čist i ekološki prihvatljiv. Podno grejanje utiče na vaše zdravlje povoljno, odnosno na vaše disajne organe i ima antialergjeska svojstva.  Lako se uklapa u svaki tip podova. 

Ravnomerna raspodela toplote i dostupnost u svakom trenutku

Ne smemo zaboraviti ni da pomenemo da podno grejanje jednako zagreva prostor, da nudi veliku komfornost u tom smislu ravnomerene raspodele toplotne energije i lakog kontorlisanja temeperature (u smislu da li ga treba pojačati ili smanjiti). Uz dugogodišnje garancije, mogućnosti plaćanja na odloženo i ekološke osvešćenosti, izaberite ono najbolje za vas.