Kuhinjski uređaji koje morate imati!

Kuhinje se modernizuju, vreme pripreme smanjuje, a kvalitet spremljene hrane i pića se poboljšava. Današnji prostori nisu veliki pa su i današnje kuhinje često smeštene u nekoliko kvadrata zbog čega je jako važno imati korisne kuhinjske uređaje koji rade više različitih poslova i olakšavaju posao svakoj domaćici.

Indukciona ploča

Indukciona ploča uz pomoć magnetnog polja deluje na dno posude i zagreva je bez zagrevanja cele površine ploče. Dakle, sam indukcioni rešo se ne greje, a kao dokaz se može postaviti papir između nje i šerpe sa vodom. Voda će da vri, a papir se neće zapaliti.

Svi koji imaju klasični šporet sa ringlama svakako treba da nabave indukcioni rešo koji hranu sprema znatno brže i od staklo-keramičke ploče, efikasnije kontroliše temperaturu i ne zagreva se, što je kod drugih modela obavezno da bi se na njima kuvalo.

Zauzima malo mesta, a olakšava svakodnevnu pripremu. Ono što je revolucionarno je to što se ona prilagođava veličini posude koju greje pa nema rasipanja energije i nepotrebne potrošnje struje.

Multifunkcionalni blender

Svaka kuhinja treba da poseduje multifunkcionalni blender koji obezbeđuje pripremu različitih sokova, sosova, preliva, namaza… Danas su jako popularni smuti napici koji sadrže nespojive namernice, ali su sveži i prijaju organizmu. Njih je jedino moguće pripremiti upravo u ovakvom kuhinjskom pomoćniku.

Blender je idealan za brzu pripremu najrazličitijih obroka, a novi modeli su kompaktni, zauzimaju malo prostora i jednostavno se održavaju. Zbog toga su deo sve više kuhinja.

Aparat za espresso je „must have“ – Najbolji Nespresso aparati

Želite da svaki put popijete savršenu šoljicu kafe, tačno određene jačine i ukusa? Za to su najbolji Nespresso aparati koji brzo i jednostavno spremaju savršenu espresso kafu.

Aparat je mali i savršeno se uklapa u kuhinju, bilo da je ona u kući ili poslovnom prostoru. Elegantne linije i jednostavna upotreba čine da najbolji Nespresso aparati budu traženi svuda, tokom cele godine.

Vaše da samo odaberete kapsulu sa kafom određenog ukusa, postavite je i za par trenutaka možete uživati u šoljici espressa kao da su je spremili vrhunski znalci u inostranstvu. Uređaj se konstruiše tako da ima optimalan pritisak za najbolje prodiranje u kapsulu i oslobađanje 900 različitih aroma.

Sve je precizno podešeno tako da i voda bude odgovarajuće temperature u momentu prolaska kroz kapsulu pa da se iz kafe dobije najbolja tečnost i optimalna jačina u svakoj šoljici. Zbog svega ovoga su ubedljivo najtraženiji i najbolji Nespresso aparati i tome svedoče brojni zadovoljni korisnici.

Višenamenski sendvič tosteri

Sendvič toster je mali kuhinjski aparat koji obezbeđuje brzu pripremu ukusnih i hrskavih sendviča, ali i mnogo toga još.

Savremeni modeli imaju nekoliko ploča koje se menjaju pa se tako dobija aparat za grill, za pripremu američkih krofnica, vafla, sendviča u obliku trougla Svaki obrok će biti ukusniji, pripremljen zdravije, bez ulja i prženja, pa je ovo aparat bez kog ni jedna savremena kuhinja ne može.

Od pripreme najsavršenije espresso kafe, preko štedljive indukcione ploče i multifunkcionalnog blendera do aparata za sendviče – ovo su najtraženiji aparati u kuhinji. Služe da olakšaju pripremu, štede vreme, smanjuju račune za struju i osiguravaju zdraviji život uz ukusniju hranu i piće! 

Koji aparat bi bio vaš izbor?