Ovo su igračke za decu kojima se i stariji raduju

U susret novogodišnjim i božićnim praznicima uvek probudimo dete u sebi. Bez obzira da li biramo poklon za svoje ili nama neko drago dete, evociramo uspomene iz detinjstva. Igračaka za decu je I previse na tržištu, a deca im se silno raduju, nekima više, nekima manje, ali ono što je sigurno, I mala I velika deca vole da dobijaju poklone.

Igračke za bebironce

Bebe I nešto stariju decu uvek ćete obradovati plišanim igračkama. Bilo da izaberete neizbežnog medu ili jednoroga, plišani drugari su najbolji prijatelji svakog detinjstva. Još ako imaju zvučni efekat, radosti nema kraja. Igračke za bebe su i puzzle slagalice, ali i kocke, umetaljke, kao i brojne muzičke igračke. Deca ne znaju da se obraduju garderobi koliko god da je moderna i lepa. Izborom odeće obradovaćete najviše mame, a kako su Božićni praznici vreme darivanja i velike radosti, potražite adekvatnu igračku za bebe.

 

Igračke za devojčice

Ako u blizini imate devojčicu koju želite da obradujete razmislite o kućici za lutke, šivaćoj mašini ili popularnoj lutki. Danas su, pored Barbike popularne i Defa, Nina balerina, interaktivne lutke Mila, Maša, Petra i Jana. U slučaju da već ima omiljene lutke, razmislite da joj u paketić stavite nešto od opreme za nju, poput kolica za lutku ili kreveca. Devojčice vole I toaletne stočiće, ali I mašinu za šivenje I lepu kuhinju. Šta god da odlučite, budite sigurni da ćete je obradovati.

 

Igračke za dečake

Da obradujete dečaka trebaće vam auto na daljinski, neka garaža I staza za autiće ili šator. Dečaci obožavaju alat, pa ukoliko naletite na neki dobar komad, imaćete večitog obožavaoca. Za njih su danas dostupni poznati svetski brendovi kao replike pravog alata. Dečaci vole da majstorišu, ali I da se igraju transformersima, kao I dinosaurusima. Možda baš njih danas najviše ima u različitim modelima I sa različitim funkcijama.
Ako treba da obradujete I tatu I dečaka razmislite o dobrom vozu koji ide u kombinaciji sa prugom.
Ako je dečak naklonjen računarima onda ga izvucite iz stolice i nametnite mu igru poput Twistera koja zahteva i mali fizički napor.

Igračke za tinejdžera

Njih je generalno u životu teško zadovoljiti. Bez obzira da li je u pitanju dečak ili devojčica u tim godina su teški sami sebi i često džangrizavi pa je pravi uspeh pronaći adekvatan poklon za njih. Imajte na umu da su to već gotovo odrasli pa se time I rukovodite prilikom biranja poklona. Dobre puzzle slagalice od 1000 I više delova, društvene igre poput Monopola i Rizika su neprevaziđene. Teško da će im se dopasti neka knjiga i retki su oni koji njima pridaju važnost u tom dobu, ali torba na rame, dobra olovka ili neon sveska kao I 3d puzla nekog istorijskog spomenika će ih uvek obradovati.

Igračke za decu su brojne te nije lako izabrati adekvatan poklon među nekoliko hiljada različitih. Kada kupujete, birajte po detetu, jer nisu sva ista i neće se istim igračkama radovati. Međutim, činjenica je i da koliko god da je ponuda zaista velika, sve se svodi na nekoliko segmenata, a to je da li biramo edukativne, muzičke, drvene igračke ili igračke interesovanja, za dvorište, konstruktivne ili pak društvene igre. Krenite od ove, a ne od podele na igračke za dečake I igračke za devojčice jer deca imaju različite afinitetima pa se njima i treba rukovoditi kada biramo igračke za decu.