OSAM STVARI KOJE MORATE DA ZNATE O JARBOLIMA 

Potrebu za jarbolima uglavnom imaju velike kompanije i institucije, bilo privatne bilo državne. Jarboli naravno služe kao potpora za zastave i kao mogućnost da se zastave što bolje vide. Ukoliko razmišljate o tome da na drugačije načine brendirate prostor svoje kompanije i da to učinite na krajnje prepoznatljivom nivou, onda je naš savet da ugradite jarbol ispred same firme. Međutim, pre same ugradnje jarbola, trebalo bi da znate sledeće i osnovne stvari. 

JARBOL JE ELASTIČAN 

Iako vam možda tako ne deluje i čini vam se da ne bi trebalo tako da bude – jarbol je elastičan. On je konusnog oblika. Kada kažemo elastičan, mislimo na blago elastičan. Namerno je tako napravljen da bi mogao da trpi različite vremenske prilike i nepogode, a psosebno jake udare vetra. Ukoliko ne bi bio elastičan rizikovalo bi se značajno. Samim tim što je jarbol elastičan, on pruža otopr svim atmosferskim uticajama i samim tim duže traje. 

JARBOLI ODRŽAVAJU BOJU 

Interesantno je da kada kupite jarbol da ste mirni. To znači da jarbole ne morate da održavate na neki specijalan način. Jarboli stoje u takvom stanju od trenutka kada ih kupite pa narednih nekoliko godina. Takođe, vrlo je važno naglasiti da jarbole nema potrebe farbati. 

JARBOLI SU BEZBEDNI I KADA GRMI 

Mnogi imaju strah kada su jarboli u pitanju, zato što misle da zbog svoje visine mogu privući gromove. I naravno da nikome u interesu nije da se to desi u blizni i okolini njegove firme. Međutim, dobro je znati da se jarboli proizvode od materijala koji ne sprovodi elektricitet, te nema potrebe da se plašite. Takođe, jarbol ne morate da uzemljujete. 

ZASTAVA SE UVEK DOBRO VIDI 

Još jedna informacija koja verovatno zanima većinu jeste u vezi sa samim položajem zastave. Međutim, dobri jarboli izrađeni su tako da imaju osnovnu G tačku, koja pomaže da zastava uvek bude u pripravnosti, tačnije na način na koji će se uvek sve i jasno videti o čemu se radi i koja je zastava u pitanju. 

JARBOL JE DOBRO OSIGURAN 

Znamo, razne stvari se dešavaju. I verovatno postoje i slučajevi kada je neko pokušao da ukrade jarbole. Međutim, ne morate da se plašite, zato što su jarboli ojačani i imaju bravicu koja prosto onemogućava, sve koji to žele (a nadamo se da ih je malo) da ukradu jarbol. 

JARBOL SE MOŽE UGRADITI GOTOVO SVUDA 

Ni u ovom slučaj ne postoje ograničenja kada su jarboli u pitanju. Bilo da se vaša firma nalazi na primer na zemljanim površinama ili betonskim, ugradnja jarbola je moguća. Još jedna interesantna stvar jeste da se jarboli mogu ugraditi i na krovovima nekih zgrada. 

JARBOLI SE LAKO MONTIRAJU 

Na osnovu prethodne karakteristika možete zaključiti da se jarboli jako lako montiraju. Iako izgledaju ogromno i kabasto, to je samo privid. Zapravo, i poenta je da tako izgledaju, ali je takođe poenta da ugradnja bude jednostavna. 

ZASTAVE SKIDATI U SLUČAJU NEPOGODA 

Jarboli se neće oštetiti prilikom vremenskih nepogoda, ali zastave hoće, posebno kada su ekstremni uslovi u pitanju. Tako da u tim danima kada su najavljeni jaki udari vetra, ili grad na primer, obavezno je skloniti zastavu sa jarbola. Lako ćete je kasnije namontirati, važno je da je sačuvate.